Erstatter vinn-vinn – med happy-happy!

21.02.2024
En av Nordens fremste eksperter på forhandlinger er klar for Haugalandskonferansen
 
Lars-Johan Åge er professor ved Handelshögskolan i Stockholm. Han er utdannet ved Harvard Law School, med fokus på forhandlinger – og han har trent gisselforhandlere i FBI og innsatsstyrken i politiet i Sverige, blant annet...

Den svenske økonomiprofessoren og forhandlingseksperten har utarbeidet en enkel og nyttig modell som gjør oss til bedre kommunikatører, forhandlere, ledere og kolleger.
I sin forskning har Åge studert særlig fremgangsrike forhandlere. Det er blant annet utfra de funnene han har utviklet femstegsmetoden med konkrete verktøy som han mener gjør det lettere for alle å komme overens med hvem som helst.
-Det handler ikke om å bli likt av alle, det kan ingen bli, men å komme overens er noe helt annet, sier han . 

Han fastholder at prinsippene for en vellykket forhandling er de samme, uavhengig om en skal få den Fortnite-frelste tenåringen til å skru av Playstation eller forhandle med gisseltakere 
-Å kunne samarbeide og finne en felles vei fremover er den største suksessfaktoren i menneskehetens historie. Den er like avgjørende og aktuell i dag. Det handler om å komme til enighet, sier Åge.

På Haugalandskonferansen 15. mars deler økonomiprofessoren og forskeren nyttige verktøy for å bli bedre på nettopp dette:
-Jeg skal bl.a snakke om hvordan riktig holdning og valg av ord hjelper oss å komme til enighet med selv de mest motvillige motpartene. Der den gamle vinn-vinn-metoden maksimerer gevinsten ved hver anledning, sikter "happy-happy" mot fremtiden og et fortsatt godt forhold.
-Det handler om å nå frem til andre mennesker og endre adferd, og viktigst av alt, sørge for at alle føler seg tilfredse etterpå, fastslår han - og fortsetter: 
-Om du følger stegene, kommer framgangsfaktorene ikke bare til å øke dine sjanser for å få respons på dine ideer og forslag. De hjelper deg også med å samarbeide og finne en felles vei framover med personer som har et annet perspektiv på tilværelsen – og gjøre dette på en måte som gjør alle de involverte fornøyde», sier Lars-Johan Åge, som ser fram til å utdype «happy-happy-modellen på Haugalandskonferansen 15. mars.

Her kan du lese mer om programmet - og melde deg på 
 
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund