Første spadestikk

08.11.2023
Første spadestikk i dag for Risa sitt nye bygg  i Haugaland Næringspark. Fra venstre: Jon Erlend Sørhaug - prosjektleder Risa AS, Svein Ivar Dybdal - vardaordfører i Tysvær og Tirild Fjeld - daglig leder Haugaland Næringspark

Risa bygger nytt bygg på Haugalandet

Risa er en av landets største familieeide anleggsentreprenører, og satser nå stort på Haugalandet!

– Vi er glade for å kunngjøre at vi satser langsiktig på Haugalandet med topp moderne kombinasjonsbygg. Nybygget er en strategisk satsning og vil styrke vår tilstedeværelse i regionen, med en sentral plassering på Haugalandet Næringspark langs E39, sier daglig leder i Risa AS, Bjørn Risa.

– Vi ser virkelig fram til nye kontorfasiliteter og et moderne verksted under samme tak som både Rental One og Jostein Myge, sier Jon Erlend Sørhaug, prosjektleder i Risa AS avd. Haugalandet.
 

Bærekraftige løsninger

 

Det nye signalbygget til Risa vil bli oppført på en 11 000 kvm stor del av eiendommen til Ølen Betong ved inngangen til Haugaland Næringspark.

– Nybygget er et 3000 kvm kombinasjonsbygg med solceller på taket og flere energibrønner, noe som bidrar til å gi bygget energimerking A, som viser vår forpliktelse til bærekraft og miljøvennlige løsninger, sier Risa. Flere aktører flytter inn

 

Av de 3000 kvm vil 1800 kvm utgjøre hall og 1100 kvm bli brukt til kontorer. Nybygget vil være hovedsete for Risa AS på Haugalandet, samt Rental.one og Jostein Myge. Det er Vest Entreprenør som skal bygget Risa-bygget, og planlagt åpning er 3. august 2024.

 

– Vi er veldig glade for at stadig flere aktører bidrar til aktivitet og velger å flytte inn i Haugaland Næringspark. Når får vi to flotte signalbygg ved inngangen til parken med spennende aktører som ser Haugalandet som viktig region for fremtiden, sier daglig leder i Haugaland Næringspark, Tiril Fjeld.

 

Risa AS er en av landets største anleggsentreprenører, og en solid kunnskapsbedrift med rundt 550 dyktige ansatte og 60 lærlinger. Selskapet har en av landets mest moderne maskin- og utstyrsparker, og utfører oppdrag over hele landet.

 

Haugaland Næringspark er Norges største ferdigregulerte næringspark, strategisk plassert ved E39 i et sterkt energiknutepunkt og en sterk industriregion. Parken er et resultat av interkommunalt samarbeid gjennom mange år, og eies av de fem omkringliggende kommunene. Med rikelig tilgang på kraft i årene som kommer, egen dypvannskai og all infrastruktur på plass, er Haugaland Næringspark en av Nord-Europas mest attraktive lokasjoner for etablering av ny industri

Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund