Fra én til over 700 ansatte

19.02.2024
Marthe Olufsen Vika, leder i Haugesund skips og offshore service, er stolt av å bli kåret til årets årgangsgaselle av Dagens Næringsliv.
Etter at Marthe Olufsen Vika tok over ledelsen i Haugesund skips og offshore service (HSOS) i 2019 har omsetningen gått fra 13 til 408 millioner kroner.
 
Det er en tydelig stolt leder av HSOS Næringsforeningen prater med. I slutten av januar ble bedriften kåret av Dagens Næringsliv til DNs årgangsgaselle. Det betyr at bemanningsselskapet i flere år har oppfylt gasellekravene og minst doblet omsetningen de siste fire årene og at de tjener penger.

-Det har vært en intens reise for meg siden jeg overtok selskapet i 2019. Det å vokse så mye og så raskt har vært krevende og utfordrende. Samtidig er det jo noe jeg har ønsket og jobbet hardt for, sier Vika.

Hva tenker du om en omsetningsøkning fra 13 til 408 millioner på så få år?

-Det har vært gode tider for utleie av arbeidskraft de siste årene. Samtidig handler det om mye og hardt arbeid og ikke minst å treffe markedet.

Vika legger ikke skjul på at det har vært tøffe tider de har vært gjennom.

-Det var svært intenst og krevende da covid herjet på det verste. Når en har over 90 % av de ansatte på lønningslistene fra Polen med alle restriksjonene som var, sier det seg selv at det ble svært lange dager og netter med intens logistikk som skulle løses. Men vi kom oss gjennom det, sier Vika med et smil.

Hun har bare positive ting å si om fagarbeiderne fra Polen som er ansatt i HSOS.

-Jeg har jobbet i mange år med polakker, og de er greie og enkle å forholde seg til. Og de er ikke minst veldig dyktige og dedikerte fagarbeidere.

Vika ser lyst på fremtiden i bransjen.

-Fremtidsutsiktene ser gode ut de neste årenen og vi håper å stabilisere veksten vår for første gang på fem år, sier lederen for vinneren av årets årgangsgaselle.

 
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund