Fra Seattle til Haugesund

24.01.2023
Vy Baldwin i Vy Strategy. Foto: Zeko Media
For Vy Baldwin har det lønnet seg å bruke mentaliteten fra hjemlandet.
 
På fredag avslutter Baldwin arbeidsuken med foredrag på Garasjebryggeriet. Der skal hun fortelle om hva hun har tatt med seg fra Seattle – byen der selskaper som  Amazon, Starbucks og Boeing startet.

Da Vy Baldwin kom til Haugesund for 5 år siden manglet hun et nettverk. Selv om hun hadde over ti års erfaring med markedsføring i ulike bransjer var det allikevel vanskelig å trenge gjennom.

- Haugesund er et veldig tettknyttet samfunn med dype røtter, sier Baldwin.

Hun legger til at det ikke bare er tilflyttede som opplever dette.

- Til og med enkelte Haugesundere som flyttet utenbys og har senere flyttet tilbake har også vansker med å få jobb, sier hun.

Baldwin var overbevist om at hun hadde noe å tilføre næringslivet i Haugesund. Derfor valgte hun å starte for seg selv. Verdier hun tilegnet seg i hjembyen Seattle skulle vise seg å være nøkkelen til suksess.
 

The American Entrepreneural spirit


I 2020 stiftet hun Vy Strategy AS – et markedsføringsbyrå med fokus på strategi. Nå har hun ansatt flere kollegaer og kan skilte med en god kundeliste.

To Glass, Norwegian Offshore Rental, Berg Eiendom og Gründerloftet er noen eksempler. I fjor var hun også med på å koordinere markedsføringen av Norwegian Offshore Wind Cluster sin Offshore Wind konferanse.

For å komme dit hun er i dag har hun måtte verne om det hun beskriver som en mentalitet som har oppstått i næringslivet i Seattle.

-Mange ville at jeg skulle tilpasse meg mer. For eksempel ha Norsk som hovedspråk på nettsiden min. Men i markedsføring opplever jeg at det faktisk er en fordel å vise frem mine amerikanske røtter. USA har en lang historie innen markedsføring og mange av verktøyene vi bruker i dag har sitt opphav der, sier hun.

Store selskaper som Starbucks, Amazon og Boeing er eksempler på bedrifter som startet i Seattle.

-Disse store bedriftene påvirket hvordan folk tenkte og jobbet, forklarer Baldwin.

På fredag deler hun tankesettet sitt. Hun kommer også til å snakke om livet i Haugesund som Amerikansk, hvordan bedrifter markedsfører seg forskjellig i Norge og i USA, og noen tips til andre som trenger inspirasjon for 2023. 

Mer info og påmelding finner du her
Gründer
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund