Halverte strømforbruket

28.11.2023
En fornøyd gjeng i Sandvold & Velde Supply AS med sitt synlige bevis på at de er miljøfyrtårnsertifisert
Sandvold og Velde Supply AS halverte strømforbruket underveis i arbeidet med miljøfyrtårnsertifisering!
Den snart 80 år gamle utstyrsleverandøren Sandvold & Velde Supply bidrar sterkt til lokal elevbedrift og halverte strømforbruket i prosessen med å bli miljøfyrtårnsertifisert.
 

Både ordfører og næringssjef var på plass denne uken for overlevering av skilt og diplom til Sandvold & Velde Supply AS som nylig ble miljøfyrtårnsertifisert. Sandvold og Velde svarte med å servere kake og opplysninger om at de i denne prosessen blant annet har halvert sitt totale strømforbruk ifølge en pressemelding.

 

-Det er naturligvis et resultat av et målrettet arbeid, men også en økt bevissthet på alt fra de store og åpenbare strømtyvene, til summen av veldig mange små grep som er en viktig del av sertifiseringsarbeidet, sier daglig leder Håkon Sandvold


Arbeidet med selve sertifiseringen har pågått i snart ett år, men forberedelsen har pågått i noe tid før dette og i løpet av de siste 12-24 mnd har selskapet halvert sitt energiforbruk. For Sandvold & Velde Supply sin del har mye av sertifiseringsarbeidet bestått i å beskrive og strukturere arbeidsmetodikk som i mange tilfeller allerede ble gjort, men som manglet en strukturert og dokumentert tilnærming. Arbeidet har også bydd på mange positive overraskelser, nye samarbeid og retninger.

-Vi arbeider i et lokalt, nasjonalt og internasjonalt marked og blir hele tiden utfordret av krevende kunder på ulike operasjonelle nivåer. Det er avgjørende for vår konkurransekraft å være tilpasningsdyktige og endringsvillige i alt vi foretar oss. De siste årene har vi sett en stadig økende bevissthet rundt rapportering og dokumentasjon av bærekraft og det var helt naturlig for oss å gå denne veien sammen med våre kunder og leverandører, sier bærekraftsansvarlig Per Sigurd Velde.

Bedriften har også samarbeid med elevbedriften Godt Gjort på Haugaland VGS. Sandvold og Velde sender varer over hele verden i pallekarmer, og gjenbruker karmer de får inn til lageret sitt. Disse leveres til elevbedriften hvor de klargjøres ved at stifter fjernes, materialer pusses og klargjøres før karmene brennmerkes med Sandvold og Velde sin logo og lever sitt liv rundt om i havner og lagerskur i alle verdenshjørner.

Noen av elevene har i forkant laget sjablong som så er stanset ut i metall, andre arbeider med treverket. Felles for arbeidet er at det er elevnært.

-Et fantastisk gøyalt prosjekt for oss som aktiviserer alle elever og fagområder, sier en svært entusiastisk Åge Hugdahl ved Haugaland VGS.
-Prosjektet er både kundenært, lokalt forankret og bærekraftig samtidig som det fyller kompetansemål og krav til fagfornyelse. Samarbeidet med Sandvold og Veldre involverer alle fag hos oss, og gir elevene enormt mye læring og ikke minst mestring, samtidig som det for første gang gir elevbedriften vår en skikkelig synlighet ut over skolens område - det er rett og slett utrolig gøy, sier Hugdahl.

 
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund