Hattelandselskapet EMP Secures første konferanse

25.10.2023
Datasikkerhet settes på agendaen for bedriftene på Haugalandet.
EMP Secure laget torsdag i forrige uke en egen konferansedag med tema IT-sikkerhet og nye muligheter.

I Garasjebryggeriet samlet de et knippe av bedrifter som fikk presentert både skremmende IT-historier og store muligheter fremover med kunstig inteligens. 

Det hele startet med sikkerhetssjef i EMP Secure Olav Espedal. Han fortalte om flere større firma som har hatt digitale innbrudd. Noen av disse beløper seg med så store siffer, at selv Nokas-ranet blir lillebror i sammenlikning. En lett mailkorrespondanse til en ansatt, blir raskt med en fishing-link en stor fare for dataangrep. I neste runde vil firma bli presset på løsepenger for å få tilbake sine data. 

Budskapet er at for å begrense utviklingen av antallet svindlere, så må færre betale ut løsepenger for å få tilbake kryptert data. Den selvsagte måten er i første ledd å lære opp ansatte til å unngå klikk på usikre steder.

Videre ble både skylagring og CoPilot presentert som løsninger for tiden som kommer. Magne Hatteland fikk også plass i programmet med presentasjon av PIO. Det er en miniversjon av Autorstore, og som nå planlegges for utrulling i både USA og Europa.

Konferansedagen ble avsluttet med omvisning på Garasjebryggeriet og minglemiddag. 

 
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund