Haugaland Kraft gjør endringer i toppledelsen

30.08.2022
Ny direktør i Haugaland Kraft Energi AS
Etter fire år som direktør for utvikling og digitalisering i Haugaland Kraft AS trer Stein Inge Morisbak inn som leder i Haugaland Kraft Energi AS. Det skriver Haugaland Kraft i en pressemelding.

Avtroppende direktør John Harald Jakobsen fortsetter i selskapet som seniorrådgiver. Avdeling for utvikling og digitalisering blir integrert i Haugaland Kraft Energi.

-Selskapet har med dette styrket bemanningen med 15 teknologer som skal bidra til å gjøre selskapet til det fremste teknologiselskapet i strømbransjen. Gjennom å utforske og skape nye tjenester og forretningsmodeller, basert på fremtidens teknologi, vil selskapet hjelpe kundene inn i en bærekraftig fremtid, samtidig med at det er penger å spare for kundene, uttaler avtroppende konsernsjef Olav Linga i pressemeldingen.

-Energiselskapenes rolle er i endring. Fra å selge strøm vil vi i økende grad se utvikling av nye innovative tjenester og samarbeidskonstellasjoner som gir grobunn for helt nye kundeopplevelser og forretningsmodeller. Kundene forventer løsninger som gjør det enkelt å være kunde. Teknologi og automatiserte tjenester som ikke griper for mye inn i kundens hverdag og som bidrar til å spare strøm og styre energibruken smart, sier Morisbak.
 

Grønn lønnsomhet


Morisbak har siden 2020 vært leder for Næringsforeningens ressursgruppe, Grønn lønnsomhet. Bærekraft og kampen for å bekjempe de dramatiske effektene av klimaendringer opptar han, og alle prosjekter han er involvert i har dette som kjerneverdi.

Stein Inge Morisbak er 48 år og har jobbet som direktør for utvikling og digitalisering i Haugaland Kraft AS i fire år. Han har bakgrunn som programmerer og har drevet med utvikling av IT-systemer med fokus på innovasjon og disrupsjon i mer enn 20 år.

Bærekraft og kampen for å bekjempe de dramatiske effektene av klimaendringer opptar han, og alle prosjekter han er involvert i har dette som kjerneverdi.

Tidligere jobbet han i konsulentselskapet Bekk, hvor han blant annet ledet utviklingsteamet som utvikler Digipost for Posten Norge i 6 år. Han har også vært innom NSB/Vy og NorgesGruppen. I hele sin karriere har han vært en pådriver for effektivisering og organisasjonsutvikling med fokus på kontinuerlige prosesser for innovasjon.
Energi
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund