Hjemmekontor: Et gedigent eksperiment?

17.01.2022
…og århundrets lederutfordring?
Fredag forrige uke arrangerte Næringsforeningen PLUSS frokost med tema hybrid arbeidsmodell – en kombinasjonsløsning mellom fysisk tilstedeværelse på kontoret og hjemmekontor. Arrangementet ble omgjort til digitalt møte på grunn av tiltakene, og mange av deltakerne fulgte med fra nettopp hjemmekontoret.

Flere og flere bedrifter velger nå en kombinasjonsløsning for de ansatte, med åpning for mer hjemmekontor. Enkelte har åpnet for at ansatte selv velger når og hvor mye hjemmekontor de vil ha, mens andre kjører frivillig hjemmekontor 1-2 dager i uken. Det er tillitsbasert, og uansett hvilket perspektiv du ser det fra er det både ulemper og fordeler med alle varianter.

Foredragsholder Erling Christoffer Nøttaasen fortalte at det foreløpig er lite forskning på temaet, men at undersøkelser viser at 60% av arbeidstakerne ønsker det. Store endringer tar tid, viser historien. Han anbefaler å være åpen, samt å teste og lære underveis.

- En klok mann sa til meg at hjemmekontor er et gedigent eksperiment og århundrets ledererfaring. Det synes jeg var et godt bilde på det vi nå er oppe i, sier Nøttaasen. 

Individuelt
- Som vi allerede vet, er det ikke slik at én løsning passer for alle. Med individuell tilpasning og kanskje oppgavestyrte valgmuligheter, vil hver enkelt bedrift og ansatt finne frem til den beste løsningen for seg. Foreløpige undersøkelser viser at produktiviteten oppleves som like god eller bedre, kunne Nøttaasen melde.

- Konsentrasjonsarbeid kan med fordel utføres hjemmefra, mens vi er mer kreative og innovative på kontoret på arbeidsplassen – der vi kan utveksle idéer med kollegaer og sammen komme frem til de beste løsningene, sa den erfarne foredragsholderen.

Det var tydelig at både temaet og foredragsholderen traff godt; arrangementet fikk en score på hele 5,5 av 6 mulige.
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund