Hvordan blir 2023?

05.01.2023
F.v.: Leif Lindtner (TietoEvry), Ragnhild Bjerkvik, (snart AOF Vestlandet-Agder, foto: Trude Aarsand), Liv Marit Årseth (Grieg Seafood) og Aslak Askeland (Quality Hotel Maritim) 
Les hvilke tanker et knippe næringslivsfolk har om det nye året – og om de har noen nyttårsforsetter…
Vi tok en prat med enkeltpersoner i næringslivet for å høre om de har gjort seg noen tanker om året vi nå har startet på. Og med et årsskifte følger det ofte også med ønsker om å forbedre seg på det personlige planet. Noen nyttårsforsetter å skimte?

Ragnhild Bjerkvik, påtroppende leder AOF Vestlandet – Agder
Bjerkvik sitter og følger med på NHO sin årskonferanse når vi ringer. Her har hun blant annet nettopp hørt Dørum si at første halvår i 2023 vil bli utfordrende, men at det vil bedre seg etter dette.

– Men det er vanskelig å spå. Det er mye uro i verden. Noen vil gjøre det bra, andre ikke fullt så bra, sier hun, og refererer også fra sentralbanksjefen som også holdt innlegg på konferansen.

– Hun uttalte at målet var å få bukt med inflasjonen, få den ned på et akseptabelt nivå på 2%. Det er viktig å få litt mer stabile rammebetingelser, lavere renter og en mer stø kurs enn det vi har sett det siste året, tenker jeg.

1. februar begynner Bjerkvik i sin nye stilling som daglig leder hos AOF Vestlandet – Agder, og dette preger selvsagt også hennes tanker om det nye året.

– Alle trenger kompetanse, uansett og hele tiden økt kompetanse. Vi tar sikte på å bli den samarbeidspartneren næringslivet trenger. Bedrifter skal kunne beholde medarbeiderne lengre, gi dem utviklingsmuligheter. Dette vil gi en ‘drive’ i arbeidsstokken, og er kanskje nettopp det en trenger for å være konkurransedyktig, forklarer hun.

Når det gjelder nyttårsforsetter har hun, som mange andre, ambisjoner om å trene mer.

– Nå som jeg skal ha mer tid på Haugalandet gleder jeg meg til å ha mer tid til å være der for mine nærmeste, som det for øvrig blir flere og flere av, sier Bjerkvik, og sikter til at hun har barnebarn her.

Leif Lindtner, Vice President TietoEvry Haugesund
TietoEvry ble nylig valgt som Aker BPs nye digitale tjenestepartner.

– Haugesundsavdelingen vil delta i spennende oppdrag i kjølvannet av denne – og andre nye kontrakter, forteller Lindtner, og fortsetter:

– Haugesund er inne i en positiv trend med økende behov for våre tjenester generelt, og Cloud & Security spesielt. Siste års utvikling av trusselbildet gjør at både lokale og nasjonale bedrifter må vurdere egne barrierer og risiko, og vurdere tiltak deretter. Samtidig øker behovet for tilpasning og raske endringer, som igjen setter større krav til fleksibiliteten i IT-organisasjon, systemer og infrastruktur, sier han engasjert.

Han ser positivt på fortsatt vekst.

– Vi har også sett økende interesse for å søke karriere hos oss, noe antall nyansettelser de siste 2 årene viser. TietoEvry har nå passert 50 ansatte ved det lokale kontoret i Haugesund, sier Lindtner.

Noen nyttårsforsetter?

– Personlig er jeg der i livet at mitt beste nyttårsforsett er å fortsette. Jeg skal fortsette å holde meg aktiv både gjennom jobb, familie, trening og fritidssysler, smiler lederen.

Liv Marit Årseth, samfunnskontakt Grieg Seafood
Regjeringen har som kjent foreslått å innføre grunnrenteskatt på havbruk, og dette preger selvsagt næringen.

– Vi lever litt i limbotilværelse på grunn av grunnrentebeskatningen. Derfor er det vanskelig å ha en klar forestilling om hvordan 2023 vil bli. Men vi håper jo de gode lakseprisene holder seg. Det har startet ganske bra, forteller Årseth, og forteller om de rekordstore eksportinntektene fra sjømat (både fiskeri og havbruk) i fjor.

– Ellers er vi påvirket av situasjonen med krig, og hva det gjør med oss privatpersoner. Alle blir berørt. Strømprisene er også et usikkerhetsmoment, spesielt for landanleggene, sier hun.

– Nyttårsforsett? Nei, det har jeg slutta med. Jeg prøver egentlig å bli et litt bedre menneske for hvert år, ikke bare en gang i året. Jeg lykkes ikke så godt som jeg skulle ønske, har fremdeles litt å jobbe med, ler Årseth avslutningsvis.

Aslak Askeland, nyslått hotelldirektør Quality Hotel Maritim
- For vår del ser det noe usikkert ut på enkelte felt, spesielt privatmarkedet, med tanke på privatøkonomien. Jeg har stor tro på konferansemarkedet, at bedrifter legger gode møter, konferanser og annet til hotellet vårt. Ellers har jo Aibel vunnet mange kontrakter i det siste, og det håper vi jo får gode ringvirkninger i regionen vår, sier Askeland.

Han forteller at de skal jobbe og stå på for å klare veksten de ønsker. For eksempel har de stort fokus på sommersesongen.

– Sommeren er vanskelig i Haugesund. Vi skal gjøre vårt for å dra i gang sommeraktiviteter, forsøke å dra folk til Haugesund. Jeg håper at flyplassen, sentrum og hotellet blir godt brukt. Vi skal blant annet arrangere Bølgeskvulp i år igjen, forteller direktøren og sier han ser frem til 2023 arbeidsmessig.

– Vi har rebrandet til Choice, systemene har begynt å sette seg godt og vi har gode rutiner på plass, sier han.

Askeland har jobbrelaterte nyttårsforsetter.

– Jeg ønsker å sette mitt preg på stillingen som ny direktør. Ellers ser jeg i grunnen positivt på det meste for året som kommer. Nå er jo pandemispøkelset borte og vi er en veldig god gjeng som jobber godt sammen. Nå for tiden søker vi etter markedsfører, så vi skal i hvert fall ikke bli mindre synlige når vedkommende er på plass, smiler en blid direktør.
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund