I takt med det næringslivet etterspør

21.12.2022
Dette gir store muligheter for oss, sier Joakim Krokedal Slettemås i Kystdesign
HVL klar med tilbud om kompetansepåfyll for lokale bedrifter
Utviklingen i arbeids- og næringslivet går i et rasende tempo og behovet for mer kompetanse og kunnskap er stort. En nasjonal undersøkelse viser at langt over 60 prosent sier de trenger påfyll av faglig kompetanse.

Kartlegging av kompetansebehov på Haugalandet bekrefter dette – og økt kunnskap om sirkulærøkonomi, taksonomi og IT utpeker seg som viktige og aktuelle fagområder.

På bakgrunn av dette starter nå HVL opp korte, fysiske kurs, tilrettelagt for arbeidstakere.

En som raskt grep muligheten for kompetansepåfyll er Joakim Krokedal Slettemås fra Kystdesign:
- Vi er en voksende bedrift, med økende ordretilgang og stadig flere ansatte. Informasjon er derfor viktig å få ut til ansatte og avdelinger på en enkel og oversiktlig måte. Power BI er et program som gir store muligheter for oss. Det er derfor svært gledelig at HVL nå setter opp kurs i nettopp dette. Ikke minst er det flott at kurset er tilrettelagt med tanke på arbeid.  Nå får jeg mulighet til å fordype meg mer i programmet uten at det går på bekostning av jobben – eller familieliv, for den saks skyld. Kortreist kompetansepåfyll – det kan vi like, fastslår Krokedal Slettemås, som ser fram til kursstart i Power BI 17. februar.  

Hilde Albertine Gjertsen fra HVL er svært fornøyd med tilbudet høgskolen nå presenterer.
- Dette er etterspurte kurs, tilpasset næringslivets behov. I tillegg til Power BI, setter vi opp følgende kurs: Bærekraftig forretningsutvikling (7,5 studiepoeng), Data Science (7.5 studiepoeng), Strategiske beslutninger med Power BI (2,5 stp) og modellering og analyse av Excel (2,5 stp). Nyttige og viktige tema – og veldig i takt med det næringslivet etterspør, sier en engasjert Gjertsen – og avslutter med et klart budskap til næringslivet:
- Disse kursene kan bidra til å løfte bedrifters konkurranseevne – og til å trygge ansatte i møte med økende kompetansebehov. Vi håper og tror derfor at næringslivet griper mulighetene i kompetansetilbudet vi nå lanserer.

Her kan du lese mer https://www.hvl.no/studier/studieprogram/videreutdanningar-innan-okonomi-og-leiing/


 
Utdanning
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund