Lokal filmdistributør har tre filmer som skal på kino denne høsten

19.08.2022
Katedralbrann, Gulliver og Østebø-film
Manymore Films melder om travle dager og sene kvelder allerede før filmfestivalen har kommet i gang. Nå braker det løs med førpremierer, kundepleie og relasjonsbygging i uken som kommer.

15. april 2019 brøt det ut brann i Notre-Dame, den ikoniske katedralen i Paris. Nå, tre år og fire måneder senere er filmen om brannen klar. Den har premiere i oktober, men skal vises for bransjefolk og filminteresserte festivalgjengere i uken som kommer. Manymore Films er distributør og Ole Georg Østevik kan fortelle at den franske regissøren av filmen kommer til byen et par dager.

– Vi får også besøk av Odin Waage, som er mest kjent fra NRK-serien Rådebank. Han har lånt stemmen sin til filmen «Gulliver er tilbake», en film som for øvrig Ukrainas president, Volodomyr Zelenskyj, hadde idéen til og var medforfatter av, forteller Østevik.

I tillegg har Manymore en ukrainsk film på kino i oktober – Guiden. Filmen handler om en amerikansk gutt og en blind kobsar-musikants skjebner som veves sammen i de turbulente 1930-årene i Ukraina under Sovjetunionen.

– Det er en sterk film som er veldig tidsaktuell, sier Østevik.

Actionfilmen Bullet Proof bringer tilbake et gjensyn med den engelske skuespilleren og tidligere fotballproffen Vinnie Jones. Han spiller en mafiasjef som blir frastjålet noe personlig og viktig.

– Overraskelsen blir stor når tyven oppdager hva han har fått med på lasset, sier han.

Distributøren har i tillegg premiere på filmen om Hans Nielsen Hauge denne høsten, og lørdag 20. august er det førpremiere på Bernhard Østebøs kortfilm «Noen». Den er med i programmet RogaLerret som arrangeres av Filmfestivalen i samarbeid med Filmkraft.
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund