Lokale Deep Wind Offshore satser offensivt sammen med EDF Renewables

16.01.2024
F.v: CEO Knut Vassbotn i Deep Wind Offshore, Bergmål, næringsminister Jan Christian Vestre, CEO Bruno Bensasson, VP Offshore Wind Europe Nicolas Voyez i EDF
EDF Renewables og Deep Wind Offshore kombinerer omfattende global erfaring med unik lokal tilstedeværelse, og vil bidra til å skape lokale verdier rundt utbyggingene.

Paris, 16. januar 2024: I mer enn to år har EDF Renewables jobbet i partnerskap med Deep Wind Offshore om utvikling av de første områdene for havvind i Norge. Nå har konsortiet signert en eksklusiv avtale hvor de vurderer vilkårene for videre samarbeid i utlysningsrunden i 2025 i følge en pressemelding fra Nærings- og fiskeridepartementet.
 

– Dette er gode nyheter, som viser hvordan franske og norske bedrifter kan tjene på å samarbeide. EDF Renewables og Deep Wind Offshore har bygget på hverandres kunnskap og ekspertise siden 2021, og jeg ønsker dem lykke til med dette neste kapittelet, sier næringsminister Jan Christian Vestre.

EDF Renewables tar med seg over ti års erfaring med utbygging og drift av havvindparker til det norske markedet. Selskapet har installert den første havvindparken i Frankrike, ved Saint-Nazaire, og en av de første flytende vindparkene i verden, Provence Grand Large.
 

EDF Renewables er et 100 prosent eid datterselskap av den statseide EDF-gruppen, den største produsenten av lavkarbonelektrisitet i verden.
 

– EDF Renewables og Deep Wind Offshore kombinerer omfattende global erfaring med unik lokal tilstedeværelse, og vil bidra til å skape lokale verdier rundt utbyggingene. Konsortiet er fullt forpliktet til å bidra til den norske regjeringens mål om å tildele 30 GW havvind i innen 2040, sier CEO Bruno Benssason i EDF Renewables.
 

Deep Wind Offshore bygger på over 100 års erfaring innen fornybar kraftproduksjon og maritime operasjoner gjennom sine eiere i Haugaland Kraft, Sunnhordland Kraftlag og Knutsen Group. Selskapet har hovedkontor i Haugesund og er delvis eid av lokale kommuner, noe som sikrer at lokale verdier blir ivaretatt.
 

– Vi er stolte av å ta med EDF Renewables inn på det norske havvindmarkedet, og ser hva de har å tilføre. Med vår komplementære kunnskap og erfaring vil vi levere en solid søknad på Utsira Nord, og sammen ser vi på muligheter i auksjonsrunden i 2025, sier CEO Knut Vassbotn i Deep Wind Offshore.

Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund