Midler til klima- og energisatsninger i industrien

04.04.2024
Enova lyser ut midler til industrien, frist for å søke er 15. april.
Enova fortsetter i 2024 sitt tilbud til industrien gjennom støtteprogrammet "Klima- og energisatsinger i industrien."
Enova arbeider for Norges omstilling til lavutslippssamfunnet. Omstillingen krever at en kutter utslipp av klimagasser, bidrar til teknologiutvikling og innovasjon og skaper nye verdier. Derfor jobber Enova for at ny energi- og klimateknologi blir utviklet og tatt i bruk i markedet. 

For den enkelte bedrift kan det være kostbart og risikabelt å ta i bruk de nyeste og mest klimavennlige teknologiene. Da kan Enova bidra økonomisk, slik at prosjektene likevel lar seg gjennomføre. Enova investerer årlig over flere milliarder kroner av fellesskapets midler i løsninger. Dette er løsninger som er med på å bygge morgendagens grønne Norge.

Hver utlysning er åpen for prosjekter innen ett eller flere tematiske områder. Alle typer prosjekter som oppfyller de overordnede programkriteriene, og er innenfor tematikken, kan søke støtte. Fristen for å søke midler er 15. april klokken 12:00.

Prosjekter prioriteres etter hvor kostnadseffektive de er (eksempelvis kroner støtte per CO2-ekvivalent eller kWh spart, eller per kW), og om prosjektene svarer særlig godt på Enovas prioriteringer eller kan ha ringvirkninger utenfor det enkelte prosjektet. Dette kan for eksempel være prosjekter som kan gi viktig læring for videre utvikling av teknologien, reduksjon av kostnader i fremtidige prosjekter, eller som bidrar særlig til å gjøre gode løsninger mer kjent i markedet. 

Les mer om støtteprogrammet her
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund