Mot strømmen…

23.03.2023
Daglig leder i Laastad & Co AS, Leif Inge Bjerkenes. Foto: Laastadmagasinet
Hos Laastad & co peker pilene oppover
-Elbilsalget har fått en gigantisk smell i starten 2023, og de fleste piler peker nedover. Det skriver nettavisen 1. mars.

Men ifølge daglig leder hos Laastad & Co, Leif Inge Bjerkenes, peker ikke pilene utelukkende nedover. Han kan informere om et bilsalg på over 150 biler hittil i år.

-På nybil ble salgstakten helt klart påvirket av store utleveringsvolumer før nyttår, men vi ser at takten har økt gradvis fra slutten av januar. På brukte biler har salgstakten vært høy hele året. Vi selger i snitt ca 15 biler i uka og det er en fin miks av både nytt og brukt, sier han.

Ifølge Bjerkenes er tilnærmet alt av nybilsalget elektrisk.

Det norske analysefirmaet Rystad Energy skriver at Norge opplevd det verste månedlige passasjerbilsalget i over 60 år, med bare 1860 biler solgt, inkludert elbiler. Norsk skattepolitikk og en gradvis fjerning av elbilfordeler bidrar til nedgangen.

Bjerkenes mener tallgrunnlaget bak slike analyser må tas i betraktning.

-Tallene baserer seg på antall registrerte biler,ikke antall solgte. Hvis jeg selger en bil i dag, vil den kanskje ikke bli registrert før neste år. Derfor er det vanskelig å finne nøyaktige salgstall i dag, sier han.

Les: Nytt bilmerke lanseres i Norge

Før nyttår kjøpte Laastad & Co opp bilforhandleren Nils Sørhaug AS. Bjerkenes er fornøyd med et mer variert utvalg.

-Det merkes også at vi har gått fra ett merke til tre her oppe. Vi har alltid hatt bra med folk i våre lokaler, men etter at MG og Mazda gjorde sitt inntog har vi fått enda mer, noe som er utrolig gøy. Ikke minst å kunne tilby et enda større sortiment til våre eksisterende og nye kunder, sier Bjerkenes.
 

Optimistiske


-Vi er veldig fornøyde med starten av året, hvor vi også ble kåret til månedens Volvo forhandler i februar. Resten av året er vi optimistiske til og det er mye spennende som skjer fremover både med nytt merke – Geely, nye modeller og byggeprosjekter. Vi tror at kundene i dag i større grad trenger en trygg og forutsigbar veiledning hos oss som forhandler i et til dels forvirrende bilmarked.
 
Varehandel
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund