Ny kontrakt for Marine Aluminium

07.08.2023
Foto: Hornbeck Offshore Services
Leverer helidekk til amerikanske Hornbeck Offshore Services
Marine Aluminium AS signerte nylig en kontrakt med Hornbeck Offshore Services, Inc. (Hornbeck Offshore) for et helidekk til Hornbeck offshores nye ombyggingsprosjekt. Helidekket på 21 meter er designet for (opptil) Sikorsky S-92-helikoptre.

Hornbeck Offshore vil konvertere et av sine nylig innkjøpte 280-fots offshore forsyningsfartøy (OSV) til et service operasjonsfartøy (SOV) for å imøtekomme den økende etterspørselen både fra det amerikanske havvindmarkedet og kravene fra flotellmarkedet offshore. Helidekket vil bli levert fra Norge som et prefabrikkert byggesett for sluttmontering ved verftet Eastern Shipbuilding Group. Det vil også være utstyrt med et «Deck Integrated Fire Fighting System (DIFFS)» samt «CAP 437 9th edition»-kompatible lys, trapper, gangbaner og annet utstyr som er nødvendig for sikker drift. I tillegg vil Marine Aluminium designe og levere bærestruktur i aluminium for helidekket, noe som forbedrer fartøyets stabilitet sammenlignet med en bærestruktur i stål.

- Hornbeck Offshore Services er en verdsatt kunde, og vi er glade for denne ordren, sier salgsdirektør i Marine Aluminium, Arild Frøkedal, og fortsetter;

- Vi er også veldig stolte av å kunne bidra til enda et prosjekt til den amerikanske havvindsektoren. Denne nye ordren fra Hornbeck Offshore er den siste i rekken av Marine Aluminiums voksende referanseliste over USA-baserte havvindprosjekter, sier han. 

I tillegg til helidekk, leverer Marine Aluminium utrustning, rekkverk, gangveier, trappetårn og mange andre aluminiums konstruksjoner. 
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund