Ny omsetningsrekord i første halvår

10.08.2023
Wee.no har omsetningsrekord 1. halvår i 2023. For første gang har de passert 100 millioner i omsetning for et halvår, og det med god margin.
Wee.no økte omsetningen med 40 prosent i første halvår 2023. Dermed passeres nok en milepæl for den landsdekkende utstyrs- og maskinleverandøren.
– Året så langt har gått over all forventning, sier administrerende direktør i den nettbaserte utstyrsleverandøren Wee.no, Rune Wee.

Med hyppige rentehevninger, betydelig prisstigning i samfunnet og en kjøligere økonomi var det nemlig ikke gitt at utstyr- og maskinleverandøren ville kopiere den gode åpningen av fjoråret. Nå kan administrerende direktør konkludere med at de har klart nettopp dette.

– Det er første gang vi passerer 100 millioner kroner i omsetning for et halvår, og det med god margin. 135 millioner kroner etter K2 gir en vekst på hele 40 prosent sett opp mot samme periode i fjor, et resultat vi selvsagt er veldig godt fornøyde med, sier Wee.

Inn på topp 30-listen
Wee.no har nå vokst seg inn på topp 30-listen over Norges største nettbutikker, og har bred omsetningsvekst innen både anlegg, industri og landbruksutstyr. Maskiner til anlegg og industri øker med 27 prosent, mens skogbruk og landbruk øker til sammen med 70 prosent. Blant bestselgerne er ulike typer gravemaskiner, dumpere, trucker og vedmaskiner.

Rune Wee mener det er flere grunner til veksten.

– Importen og transportrutene har normalisert seg etter utfordringene vi så under COVID, og punktlige leveranser har gitt oss bedre tilgang på våre viktigste produkter. God logistikk og stort varelager er viktige faktorer, og noe vi har hatt god kontroll på i 2023, sier han.

Pris er viktigere enn før
I dagens marked tror Rune Wee at prisbildet er viktigere enn på lenge. De dyrere merkevarene velges bort til fordel for de noe rimelige merkene, nærmest uansett produktgruppe.

– Når kjøpekraften til bedrifter og privatpersoner faller, og de økonomiske utsiktene blir mer usikre, blir pris en viktigere faktor for stadig flere. Å lykkes i disse tider er dermed også forbundet med å kunne levere varer i flere og mer riktige priskategorier.

Wee er forsiktig optimist med tanke på de resterende månedene av 2023.

– Vi vet ennå ikke om høsten blir «kjøligere» enn normalt, men vi er heller ikke veldig bekymret. Pålitelige leverandører og et sammensveiset team gjør oss godt rustet for tiden som kommer, avslutter han.

Om Wee.no:
Wee.no AS er både importør og en landsdekkende, nettbasert utstyrsleverandør. Selskapet leverer over 2000 produkter innen kategoriene bygg og anlegg, industri og landbruk, haller, hus og hage, og elektriske hjelpemidler. Wee.no holder til i Tysvær kommune, har over 80 ansatte og omsatte i 2022 for 214 millioner kroner.


Administrerende direktør i Wee.no, Rune Wee, er naturlig nok svært fornøyd med den positive utviklingen i omsetningen.
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund