Ny Røldalstunnel til 2,7 milliarder er lyst ut i markedet

05.06.2024
Dronebilde av fjellet ved Hesjabakkmyrane. Tunnelen skal gå inn i fjellet til venstre. Foto: Statens vegvesen
Statens vegvesen har lyst ut kontrakten for E134 mellom Røldal og Seljestad.
Kontrakten er en totalentreprise som omfatter prosjektering og bygging av ettløpstunnel mellom Seljestad og Røldal. Kontrakten har en verdi på rundt 2,5 milliarder kroner uten merverdiavgift, opplyser Statens vegvesen i en pressemelding.

Kontraheringsprosessen blir gjennomført med prekvalifisering og forhandling, og kontrakten skal etter planen inngås i løpet av våren 2025. Veiåpning skal etter planen skje i 2031, ifølge Statens vegvesen.

-Vi er svært glade for å endelig komme i gang med ny Røldalstunnel, og det er en milepæl at kontrakten nå kommer ut i markedet. Dette er et prosjekt mange har ventet lenge på, og som både vil komme privatbilister og tungtransportnæringen til gode, sier prosjektleder Frode Lykkebø i Statens vegvesen.

Administrerende direktør i Næringsforeningen Haugalandet er glad for at kontrakten endelig er lyst ut.

-Dette er viktig for vårt næringsliv. Parsellen E134 Røldal-Seljestad vil redusere reisetiden og vil få trafikken bort fra eldre og trange tunneler. Partier med lange, bratte og svingete veitrase blir byttet ut med fremtidsrettet og moderne standard, sier Jæger som påpeker at dette også blir et miljøprosjekt.

Jæger presiserer også at det er viktig å holde fokus på arbeidet med vintersikker vei over Haukeli og at et samlet næringsliv forventer at denne veistekningen blir prioritert.

 
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund