Nyttig tilskudd!

14.12.2023
(f.v) Karoline Sjøen Andersen (Haugaland Næringspark), Lisbeth Kallevik (Gassco), Hilde Sandvold Røsand (Hydro), Runar Kristensen (Horisont Energi), Tiril Fjeld (Haugaland Næringspark) og Marianne Bryhni Asla (Equinor)
Samarbeidet "Industriell Symbiose Haugalandet", har nylig fått 1,5 millioner kroner i støtte av Innovasjon Norge
Industriell Symbiose Haugalandet (ISH) er et samarbeid mellom Eramet, Hydro, Horisont Energi, Equinor, Gassco og Haugaland Næringspark.

Innovasjon Norge har nå gitt 1,5 mill. kroner i støtte for å optimalisere bruken av oversskuddsressurser på Haugalandet. Alle de innvolverte i samarbeidet vil gå inn med tilsvarende egeninnsats. 

Dette vil styrke Haugalandet som et bærekraftig industri-knutepunkt i Norge. Prosjektet har en varighet på 1 år, og resultatene fra prosjektet vil være en pilot for andre regioner både i inn og utland.
ISH vil utforske all utnyttelse av alle overskuddsressurser på tvers av selskapenene. 

- Vi har blant annet avfall som vi i dag betaler for å bli kvitt, som potensielt kan være en ressurs for andre. Dette handler om samfunnsansvar, sier Lisbet Kallevik i Gassco i en pressemelding til Næringsforeningen.

Også Hilde Røsand i Hydro er positiv til dette store samarbeidet:
- Skal vi nå klimamålene, er vi nødt til å samarbeide. Ressursdeling er ikke bare smart for lønnsomheten, men også for klimafotavtrykket vårt, forteller hun i samme melding.

Prosjektet har et langsidtig mål å skape minst 50 nye arbeidsplasser lokalt innen 5 år. Dette vil oppnås gjennom ny-etableringer i Næringsparken som deltar i symbiosen. I tillegg vil vekst innen ressurs-samarbeid, nye produksjonsmetoder og nyskapende forretningsmodeller også gi økt antall arbeidsplasser.

- Alt ligger til rette for slikt samarbeid på Haugalandet. Selv om vi vil være èn av få regioner med tilgang på store mengder fornybar kraft i årene som kommer, må vi sørge for å bruke energien så effektivt som mulig, sier Equinors Marianne Bryhni Asla.

Les også tidligere saker på temaet: Mål: CO2-terminal på Gismarvik og Lær deg hva CCS er

 
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund