Ølen Betong lanserer ny satsing på havvind

31.03.2023
Fra Hywind Tampen prosjektet: Geir Finnesand og Roar Vigre
Satsingen vil bli ledet av prosjektleder Geir Finnesand og teknologileder Roar Vigre
Ølen Betong sitt nye satsingsområde innenfor Havvind blir nå organisert som et eget forretningsområde. Det skriver Ølen Betong i en pressemelding.

Satsingen vil bli ledet av Geir Finnesand og Roar Vigre. Begge har lang erfaring innenfor betong og maritime konstruksjoner.

Ølen Betong har lang erfaring fra drift og levering av betong til store onshore prosjekter for olje- og gassindustrien i Norge. Selskapet hadde blant annet betongleveransene til Hywind Tampen prosjektet, som er verdens største flytende havvindpark.

Hywind Tampen var et pionerprosjekt og et viktig bidrag for å redusere utslipp fra Gullfaks- og Snorre-feltene i Nordsjøen, tilsvarende årlige utslipp fra 100 000 personbiler. Hywind Tampen er den første vindparken i verden som leverer strøm til olje- og gassplattformer.

- Hywind Tampen var både utfordrende og krevende å gjennomføre med drift 24/7 over 16 måneder. Prosjektet gav oss gode erfaringer som vi tar med oss videre i ny satsing sier Finnesand som var prosjektleder på Hywind Tampen prosjektet for Ølen Betong.

Ølen Betong er godt rustet for denne type leveranse, med mobile anlegg som kan forflyttes nasjonalt, og en flåte på 120 moderne spesialkjøretøy gir oss en unik kompetanse og kapasitet.

Prosjektet har en varighet fra 2022 til 2025 og er et viktig arbeid mot å bygge hardfør infrastruktur. Med tanke på bærekraft, bestandighet og konstruksjoner i maritime eksponeringer er betong det riktige valget av byggematerialet sier Teknologileder Roar Vigre.
Industri
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund