Optimera og Montér senker prisene

30.06.2022
Salgssjef proffmarked i Optimera, Jarle Holden, setter pris på å kunne komme med gladnyheter om lavere priser på trelast. Særlig etter en lengre periode med priser som har gått til værs. 
Prisene på trelast settes ned med inntil 15% fra 1. august
Optimera følger markedet nært og ønsker å korrigere prisene raskt i tråd med utviklingen for å gi kundene et konkurransedyktig prisnivå, skriver de i en pressemelding.

For konstruksjonsvirke, rekker, lekter, forskaling og høvellast i gran justeres prisene ned med 6-10 prosent. For impregnert konstruksjonsvirke, rekker, lekter og terrassebord blir prisnedgangen inntil 10 prosent. Prisene for royalimpregnerte materialer settes ned med inntil 10 prosent. Kledningsprisene vil gå ned med 6-15 prosent, mens bygningsplater (OSB) får en prisnedgang på 15 prosent.

Markedstrenden samsvarer godt med selskapets prognoser om at prisene vil ligge på et lavere nivå i 2022 sammenlignet med fjoråret, med prisoppganger og -nedganger rundt dette nivået gjennom året.

– Vel så viktig som pris er tilgang på trelast. Optimera har nå lagerbeholdning på alle dimensjoner og god tilgang ut året, sier salgssjef proffmarked, Jarle Holden i Optimera.
Bakgrunnen for prisnedgangen er bedre råvaretilgang i markedet og prisnedgang internasjonalt. Fortsatt er markedet volatilt. Det vil bli fulgt nøye av Optimera slik at alle endringer vil bli reflektert i prisene så raskt det lar seg gjøre.
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund