På offensiven med enda en boligkjøpsmodell

14.04.2023
Adm. dir i A. Utvik konsernet, Asle Skjærstad.
Sammen med eierne i Bate og A. Utvik, lanserer LeieEie AS nå boligkjøpsmodellen DelEie i tillegg til LeieEie.
Den nye modellen gjør det mulig å kjøpe bolig for kun en brøkdel av innskuddsprisen. LeieEie AS utvider dermed tilbudet til de som står utenfor boligmarkedet.

– Vi synes det er kult å tilby flere en raskere inngang til boligmarkedet. I dag lanseres DelEie for boliger vi allerede har i markedet, og på tirsdag slipper vi nye boliger i samarbeid med Bate forkjøpsrett. Med den nye DelEie-modellen vår trenger kjøpere kun å finansiere 30 prosent av innskuddet for å få kjøpt bolig. Resten av innskuddet betaler vi. Målet er at DelEie-kjøperen skal eie hele boligen i løpet av fem år, sier adm. dir i A. Utvik konsernet, Asle Skjærstad, i en pressemelding.

Selskapet var et av de første i landet med å etablere en alternativ boligkjøpsmodell. Siden 2020 har de hjulpet over 60 personer med å kjøpe sin egen bolig. DelEie skal være et supplement for de som har litt egenkapital, men ikke nok til å finansiere boligkjøp.

– Dette er kanskje den mest boligsosiale modellen i hele Norge. Med en inngangssum på kun 30 prosent av innskuddet, blir det mulig for langt flere å komme seg raskt inn i boligmarkedet. Her får du fordelene av rentefradrag og mulig verdiøkning på din andel av boligen, i stedet for å være låst i et dyrt leiemarked, sier Skjærstad. Sammen med boligbyggelaget

LeieEie kjøper boliger fra en rekke boligutviklere, og vil i løpet av kort tid tilby boliger med LeiEie og DelEie også i Bergen og Kristiansand. Selskapet administrerer alle leieforhold, og eier boliger sammen med de som ønsker å bruke DelEie-modellen. De har også inngått en avtale med Bate, som gir boligbyggelagets medlemmer forkjøpsrett på alle boliger med LeieEie- og DelEie-mulighet i Rogaland og Agder.

– Siden vi innledet vårt samarbeid før jul i fjor, har vi hatt to runder med boliger på forkjøpsrett. Det har vært veldig populært, spesielt i Stavanger-regionen hvor det inntil nylig har vært få muligheter for folk som ikke kan finansiere boligkjøp på egenhånd, forteller Merete Eik, administrerende direktør i Bate.

– Allerede på tirsdag kommer neste runde med boliger, og denne gangen kan medlemmene våre velge om de vil bruke DelEie- eller LeieEie-modellen. Vi er veldig glade for å kunne tilby et enda mer attraktivt tilbud sammen med LeieEie AS, og gleder oss stort til å se responsen, legger hun til.
 

Kort om DelEie:

 • DelEie-modellen passer for kjøpere som har litt egenkapital, men ikke nok til å betale hele innskuddet.
 • DelEie tilbys på borettslagsboliger, som er delvis finansiert gjennom innskudd og delvis gjennom fellesgjeld.
 • DelEie-kjøperen må dekke minst tre tideler av innskuddet, mens LeieEie AS dekker resten.
 • DelEie-kjøperen disponerer boligen full ut, og betaler felleskostnader til borettslaget og et månedlig vederlag til LeieEie AS.
 • Modellen baserer seg på at DelEie-kjøperen gradvis kjøper større andeler av innskuddet, og til slutt eier hele boligen selv
 • For å få kjøpt bolig med DelEie, må kunden ha evne til å håndtere sine månedlige kostnader og eventuell annen gjeld.
 

Kort om LeieEie:

 • LeieEie-modellen passer for personer som har lite eller ingen egenkapital.
 • Som LeieEie-taker leier du boligen av LeieEie AS i inntil fem år.
 • I løpet av disse fem årene kan du kjøpe ut boligen fra LeieEie AS. Da blir deler av leien du har betalt omgjort til en rabatt på boligen.
 • Rabatten kan brukes som egenkapital.
 • For å få en LeieEie-avtale må kunden ha evne til å håndtere sine månedlige kostnader og eventuell annen gjeld.
Bygg & Anlegg
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund