Pandemien gjør at flere får øynene opp for Haugalandet

19.04.2021
-Det eneste jeg angrer på er at jeg ikke flyttet hjem før, sier regionleder i Webstep, Thore Tollevik.

 

Thore Tollevik flyttet hjem til Haugalandet etter han fikk jobb som avdelingsleder i teknologiselskapet Webstep. For et år siden bodde han i Oslo og hadde ingen umiddelbare planer om å flytte hjem.

-Jeg hadde jo en god jobb med et godt nettverk, sier han.
 

Så kom pandemien.


Sammen med samboeren og nyfødt barn tilbragte han store deler av 2020 inne i en 65 kvadratmeter leilighet. Leien var på kroner 16 000.

- Vi fant ut at det ble veldig dyrt for oss å bo i Oslo, uten familie i umiddelbar nærhet. Samtidig som det var veldig vanskelig å komme inn på boligmarkedet, sier han.

Det var da han rettet blikket mot Haugalandet. Etter en liten periode med aktiv jobbsøking fikk han jobb i teknologiselskapet Webstep.

-Nå har vi kjøpt oss et flott hus og har vi langt mer plass rundt oss. Det eneste jeg angrer på er at jeg ikke flyttet hjem før, sier han fornøyd.

-I tillegg skjer det jo utrolig mye spennende her i regionen, legger han til.
 

Får flere henvendelser


Mulighetsutvikler i Haugaland Vekst, Jannicke Kvarven, jobber med å tiltrekke folk til Haugalandet gjennom blant annet Haugesunregionen.no – som for øvrig akkurat inngikk samarbeid med Webstep. Hun mener pandemien kan ha åpnet øynene til mange.

-Vi har sett en økning i antall henvendelser fra jobbsøkere utenbys, bekrefter Kvarven.

Ifølge Harvard-professoren Edward Glaeser ønsker færre å bo i storbyer etter koronapandemien. Det skriver DN.

Mye tyder på at nettopp boforhold, mer plass og mindre restriksjoner har vært blant driverne for tilflyttende. Men Kvarven mener regionen har mer å by på.

-Jeg tror at flere får opp øynene for alt det spennende som skjer her, legger hun til og viser til blant annet Autostore og satsinger innen havvind.

Pandemien har nok åpnet øynene for mange, men Kvarven mener det må jobbes målrettet for å tiltrekke unge voksne til Haugalandet.

Hun skrur på en mer alvorlig tone.

-Disse tiltakene har aldri vært viktigere, avslutter hun.
 
Arbeidsmarked
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund