Reach Subsea kjøper selskap i Australia

09.10.2023
Administrerende direktør i Reach Subsea, Jostein Alendal
Reach Subsea vokser seg enda større!
I en børsmelding forteller Reach Subsea at de nå har kjøpt et selskap i Australia ved navn Guardian Geomatics. Dette er et undervannsselskap med hovedkontor i Perth. - Dette åpner nye dører for oss i Australia og Asia-markedene, forteller adm.dir. i Reach Subsea Jostein Alendal i børsmeldingen.

Alendal forteller videre at han kan ønske velkommen inn et ekstremt erfarent team og en utmerket teknologi i dette nye selskapet. Dette vil styrke tilbudet innen bygg, inspeksjon, vedlikehold og reparasjonstjenester (IMR) i eksisterende og nye markeder.

Dette nye selskapet tilbyr ulike marine kartlegginsløsninger til olje-  og gassindustrien og offentlige sektor kunder. Dette inkluderer geografiske, hydrografiske, oceanografiske og miljøkartlegginger, i tillegg til ROV-tjenester m.m.

Guardian Geomatics (etab. i 2018) har en stor markedposisjon i Australia, og omsatte sist regnskapsår for kr 291 millioner , med et resultat på 42 millioner.

Gründerene i Guardian Geomatics, Steve Duffield og Paul Kennedy, er fortsatt fullt engasjert i selskapet.

Kjøpsavtalen skal inneholde at Reach Subsea kjøper 100% av aksjene og betaler 38 millioner kroner innen et år etter at avtalen er signert. I tillegg får de to eierne av Guardian Geomatics 16 millioner nye aksjer i Reach Subsea.


 
Industri
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund