Rekordstor deltakelse

25.10.2023
Engasjerte og interesserte 5. klassinger fikk en anderledes og lærerik skoledag ifm. Girl Tech Fest denne uken
Foto: Haakon Nordvik
-Fremtiden trenger flere kvinnelige teknologer!
Tirsdag denne uken gikk Girl Tech Fest av stabelen. Som tidligere var det Haugesund Folkebibliotek som huset framoverlente, nysgjerrige og engasjerte jenter i 5. klasse gjennom en annerledes skoledag med teknologiske workshops – og masse gøy!    

-Rekordmange jenter fra 6 skoler og veiledere fra 8 IT-selskaper delte en fantastisk dag, sier en av initiativtakerne, Bergitte Tønnesen Andersen fra CGI. Hun understreker viktigheten av det årlige arrangementet;
-Fortsatt er jenter underrepresentert i teknologiutdannelser og -yrker. Her får vi i bransjen en gyllen mulighet til å vise fram spennende muligheter! Det er riktig og viktig; målet er at flere jenter skal få øynene opp for teknologifag.

-Fremtiden trenger flere kvinnelige teknologer, samstemmer medarrangørene Anette Friestad fra Bouvet og Ingrid Haraldseide fra Unimicro.

I år inneholdt dagen også et helt nytt innslag; i regi av Deloitte fikk de interesserte og engasjerte deltakerne et nyttig og spennende innblikk i Kunstig intelligens.  

Over 500 jenter har deltatt på Girl Tech Fest siden oppstarten i 2019

Initiativtakere og ansvarlige for arrangementet lokalt er som tidligere Uni Micro (Ingrid Haraldseide), CGI (Bergitte Tønnesen Andersen) og Bouvet (Anette Friestad), men flere teknologibedrifter har kommet til etter hvert.

Bedriftene stiller med kvinnelige rollemodeller som veiledere, som alle har god og bred erfaring innen teknologi. I tillegg til CGI, Bouvet og Unimicro, deltok veiledere fra Deloitte, Autostore, Rambase, Webstep og Dynamik.
 
Derfor er GirlTechFest viktig!
-Hensikten med arrangementet er å vekke jenters interesse for teknologi 
-Allerede i dag er det mangel på kompetanse innen teknologi- og IT-sektoren. I fremtiden vil dette være av samfunnskritisk betydning. Et virkemiddel for å få interessen opp, er å vise at teknologi kan være både spennende, moro og lærerikt.
-Haugalandet vil ha stort behov for teknologikompetanse i årene fremover, derfor er det viktig å vekke lokal interesse tidlig, fastslår arrangørene.   
 
GirlTechFest er Norges største teknologifest for 5-klassejenter. Girl Tech Fest arrangeres 49 steder over hele landet denne uken.Initiativtakere og arrangører er strålende fornøyd med nok et vellykket arrangement; fv: Bergitte Tønnesen Andersen fra CGI, Anette Friestad fra Bouvet og Ingrid Haraldseide fra Unimicro  
Foto Haakon Nordvik
 
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund