Rigger forlater Ølensvåg

09.12.2021
«Transocean Norge» og «Transocean Barents» pryder vinterbildet av Westcon Yards i Ølensvåg. Ut på nyåret forsvinner de begge (Foto: Økland Foto)
I februar og april neste år drar de to riggene ved Wectcon Yards i Ølensvåg til havs etter lengre tids opphold ved verftet.

 
Administrerende direktør Øystein Matre tar det som et godt tegn.

-Vi merker at markedet tar seg opp. Tallet på forespørsler øker og ratene blir bedre, konstaterer Matre, som kan glede seg over god nybyggingsaktivitet.

- Nå har vi oppdrag fram til høsten 2023, sier Westcon-direktøren.

Rigg

Det snudde på ettersommeren, og riggsjef Malvin Eide mener den skattepakken som myndighetene har innvilget til operatørselskapene har hatt sin virkning på riggmarkedet.

-Vi får nok å gjøre denne vinteren med å klargjøre «Transocean Norge» og «Transocean Barents» for oppdrag på norsk sokkel. Det er slik vi vil ha det, når noen går ut, kommer andre inn, sier Eide, som er litt bekymret for hvordan pandemien vil utvikle seg.

-Vi følger nøye med og håper det ikke blir større innskrenkninger enn de som er varslet.  Vi er avhengig av utenlandsk arbeidskraft, særlig fra Polen, og krysser fingrene for at vi unngår en situasjon der det bli vanskeligere å komme  seg inn og ut av landet, sier Eide.
 
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund