Tilskudd skal stimulere til enda mer integrering

12.01.2024
Veronica G. Kambe har en tydelig oppfordring til virksomheter på Haugalandet 
Klar oppfordring til næringslivet på Haugalandet som ønsker å bli enda bedre på etnisk mangfold
15. februar er fristen for å søke Integreings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) om tilskudd til etninsk mangfold i arbeidslivet. Arbeidsgivere i offentlig og privat sektor kan få tilskudd. Virksomheter, inkludert partene i arbeidslivet, kan søke om tilskudd både til tiltak internt i virksomheten og til tiltak som flere virksomheter i målgruppen samarbeider om. 

Minoritetsrådgiver og seniorrådgiver i IMDi ved Karmsund videregående skole Veronica G. Kambe oppfordrer virksomheter på Haugalandet til å søke om tilskudd.

-Tilskuddet skal stimulere private og offentlige arbeidsgivere til å ha større bevissthet om etnisk mangfold som ressurs, sier en entusiastisk Kambe.
-Tilskuddet skal også støtte tiltak for å øke rekruttering av innvandrere i søkervirksomheten og bedre bruken av kompetansen innvandrere har.

Det er flere vilkår for å få få tilskudd.
-Tiltakene skal ha tydelige resultatmål og tiltakene skal være forankret i virksomhetens toppledelse, sier Kambe. 

Når IMDi vurderer å gi støtte, vurderer de i hvilken grad tiltakene kan føre til ordningens mål om økt bevissthet om etnisk mangfold som en ressurs, økt rekruttering av innvandrere og bedre bruk av innvandreres kompetanse.

-Det viktigste er at søkervirksomheten vurderer tiltak ut ifra sin nåsituasjon og at ledelsen støtter tiltaket. Terskelen for å søke skal ikke være for høy, og det er fullt mulig for virksomheter å starte med enkle tiltak, sier Kambe.

Les mer om tilskuddet og hvordan en kan søke her

 
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund