Vindturbiner og servicefartøy i utakt

24.11.2022
Knut Chr. Hovland, CEO i Uptime International
Slik skal Uptime bidra til ‘oppetid’ i havvind-bransjen
– Det neste havvind-eventyret ligger på dypt vann, og vi har utviklet teknologi som håndterer utfordringene som hører med til flytende havvind, sier Knut Chr. Hovland, CEO i Uptime International i en pressemelding.

Han forklarer at 80 prosent av verdens vindressurser ligger i områder der vannet er så dypt at en må benytte flytende installasjoner som ankres fast til havbunnen.
 

Utakt


Senior vice president rental and services i Uptime International, Andreas Seth,  forteller at en av utfordringene ved flytende havvind er at både vindturbinene og servicefartøyene følger bølgebevegelsene, og det som oftest i utakt.

– De to installasjonene beveger seg uavhengig av hverandre, spesielt når det er mye vind, havstrømmer eller bølger. Under slike forhold kan det være vanskelig å vite med sikkerhet når det er trygt å lande gangbroen fra servicefartøyet til vindturbinen, eller når en bør koble fra, sier han.
 

 Fleksibelt og selvlærende økosystem


Nå er det norske selskapet i gang med å utvikle et økosystem av digitale løsninger som skal gjøre det enklere å fjernstyre eller gjøre denne operasjonen selvstyrt.

 – Dette er et økosystem som kontinuerlig registrerer, analyserer og lærer av påvirkninger. Det gir operatøren innsikt og beslutningsstøtte som bidrar til å gjøre operasjonen stadig mer effektiv og lønnsom, og med et stadig mindre miljøavtrykk, forteller Andreas Seth.
Teknologi
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund