Omega hjelper København

15.05.2019
Prosjektleder for HMSREG Thomas Skjelde Økland (fra venstre), Løsningsansvarlig i HMSREG Arne Jon Myskja og konsulent for CSR-avdelingen i København kommune, Christian Traberg Bennetzen. Foto: Omega
København kommune tar i OMEGA-vderktøy for å sikre bedre kontroll på byggeplassen.
Det skriver HMSREG-utvikler Omega I en pressemelding tirsdag.

Christian Traberg Bennetzen, konsulent for Corporate Social Responsibility (CSR) i København commune, forteller at HMSREG gir dem nødvendig oversikt for å bekjempe social dumping på sine byggeplasser.

– Vi har hatt en risikobasert innsats hvor vi besøker byggeplassene, snakker med medarbeiderne og utfører dokumentkontroll hvis vi vurderer at det er en risiko for sosial dumping. Vi har dog manglet et redskap til å ha oversikt over prosjekter og leverandørkjeder. Dette får vi med HMSREG, sier Bennetzen.

HMSREG er et skybasert system utviklet av Omega. Systemet skal gi oversikt over kontraktører og underleverandører, og henter inn informasjon om hvem som blir registrert ut og inn av byggeplassene.

Pilotprosjektet i København blir kjørt av CSR-avdelingen i kommunen, og startet opp i begynnelsen av 2019. Ved å bruke informasjonssystemet HMSREG, kan København commune, ifølge pressemeldingen fra Omega, ha kontroll på hvem som jobber på de ulike byggeprosjektene og om de er seriøse aktører i bransjen.

– Vi ser en trend i Skandinavia der det er fokus på å skape en mer seriøs byggebransje og øke samarbeidet for å unngå sosial dumping og arbeidslivkriminalitet, sier løsningsansvarlig for HMSREG, Arne Myskja.

HMSREG-systemet er i bruk av blant annet Oslo kommune, Skanska, Veidekke og AF Gruppen, og er nå i ferd med å oversettes til dansk.
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund