Oppskrift: - Frihet og tillit

25.10.2018
Innovasjon starter gjerne ved biljardbordet- eller på trimmen . IT-selskapet Uni Micro gjør mye for å stimulere kreativiteten.
Egen forslagskasse for ansatte, innovasjonsgruppe, fleksibel arbeidstid - og sju minutters fellestrim hver dag er medisinen som skal gi økt konkurransekraft til den sterkt voksende teknologibedriften i det gamle Telenor-bygget i Haugesund sentrum.

-Frihet og tillit på jobben skaper arbeidsglede, mener produktsjef Jon Terje Aksland.

Det ser ut til å virke; trivselsfaktoren er høy, entusiasmen upåklagelig og når salgstallene i tillegg peker rakt oppover, kan ikke andregenerasjons-gründer, Jannike Neset, klage. Hun er kommet ned fra kontoret i Bergen for dagen, og roser den lokale ledelsens iver etter å øke både arbeidslyst og produktivitet.

Jannike er fra grûnderbygda Modalen, Norges nest minst kommune etter Utsira med knapt 400 innbyggere. Bedriften faren hennes bygde opp er blitt en virkelig hjørnestensbedrift og sysselsetter innpå en tredjedel av alle arbeidstakerne i kommunen.

Gjennom innovative løsninger er Uni Micro blitt en av Norges ledende leverandører av programvare for økonomi og administrasjon. Juvelen er UniEconomy, et 100% skybasert økonomisystem for
små og mellomstore bedrifter, som nå er utviklet i bransjeløsninger som gir kraft i jakten på nye kunder.

Mye av utviklingen skjer i Haugesund, der bedriften nå er i ferd med å vokser ut av lokalene i det gamle Telenor-bygget. Stadig ansettes nye folk; kloke hoder fra nær og fjern som er med på å utvikle produktene på flere områder.

- Vi er i dag totalt 117 ansatte. På grunn av raskt økende kundemasse og flere større leveranseprosjekter, har vi behov flere ansatte.
Vi utvider i første omgang med 10 nye kontorplasser i Haugesund, sier produktsjef Jon Terje Aksland.

-Det er en utfordring å få tak i kompetente folk til «lille» Haugesund, Vi har likevel klart å rekruttere både lokalt og fra utlandet, gjerne fordi de er betatt av miljøet, teknologien og produktene våre.

Hvor er dere om 5 år?

Jannike Neset tenker seg om: Det blir spennende å følge utviklingen fremover blant annet innenfor dette med automatisering, kunstig intelligens og robotisering

- Det som er sikkert er at vi vil følge med og nyttiggjøre ny teknologi hele veien. Vi bruker store ressurser på forskning og utvikling. Det har vært avgjørende for vår suksess, og det kommer det fortsatt til å være. Vi er stolte av fortiden vår og gleder oss til årene som kommer.

Vi har ambisjoner om å etablere oss i utlandet, men Norge vil være hovedfokus de neste årene.  Uni Economy kommer til å etablere seg som en vesentlig plattform for samarbeid innen økonomi- og administrasjonsprogramvare, sier andregenerasjons-grûnderen.

De vokser i Haugesund: Fra venstre:Ingrid Haraldseide – partneransvarlig, Jon Terje Aksland – produktsjef og Jannike Neset – daglig leder / gründer.

 

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=Yxytfrv1QBs[/embedyt]

slik holder Uni Micro formen

Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

Haubo
SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Tveit
Hatteland