Overtar milliardbedrift fra 1. februar

06.01.2020
Rune Furseth har vært ivrig engasjert i arbeidet med å bedre infrastrukturen i regionen. Her sammen med Inge Fatland (t.h.) i et møte med stortingspolitikere i regi av Næringsforeningen for noen år siden.
Første februar blir en merkedag for Suldal Transport. Rune Furseth & Co. overtar en milliardbedrift.

Da overtar selskapet Nor-log Gruppen  Bring Frigo AS. Nor-log Gruppen ble etablert i fjor etter sammenslåingen av Suldal Transport og Miniekspress-selskapene.


– Da vi slo oss sammen med Miniekspressen, hadde vi et mål om nasjonal dekning innen fem år. Nå skjer det litt kjappere enn planlagt, sier daglig leder Rune Furseth i Suldal Transport.

Med kjøpet vil Nor-log Gruppen nå ha dekning fra Lakselv og Alta i nord, i Trøndelag, og langs hele vestlandskysten ned til Kristiansand. I tillegg blir det en god økning i aktiviteten på Østlandet gjennom ny terminal på Alnabru.


– Det var jo litt flaks at dette dukket opp nå, sier Furseth.


− Vi mener at nye eiere med en tydelig satsing på tempererte transporter vil være bedre for Bring Frigo AS. Nor-log Gruppen er en betydelig aktør i det norske transportmarkedet og har lenge vært en god samarbeidspartner for Posten, sier konsernsjef Tone Wille i Posten Norge i en pressemelding.


I en overgangsperiode skal Nor-log Gruppen overta all virksomheten til Bring Frigo AS. Etter denne perioden skal den internasjonale delen av virksomheten til Bring Frigo AS etter intensjonen overtas av Bring Frigo AB i Sverige.


Bring Frigo har 135 ansatte, og tilbyr transport- og logistikkløsninger for temperaturkontrollert gods både nasjonalt og internasjonalt.Tapte over 60 millioner i fjor


Bring Frigo hadde i fjor en omsetning på nær 980 millioner kroner, opp fra 895 millioner kroner året før, i følge e24.no


Når det gjelder selskapets resultat har dette vært langt svakere. Underskuddet i fjor ble på over 60 millioner kroner.


De siste tre årene har Bring Frigo tapt hele 94,8 millioner kroner, ifølge regnskapstallene.


Avtalen krever godkjenning fra Konkurransetilsynet. Etter planen vil overtagelsen skje 1. februar.


For nøyaktig ett år siden kjøpte Rune Furseth alle aksjene i Suldal Transport gjennom sitt datterselskap R&J Invest. Kapita AS hadde inntil da vært hovedaksjonær i Suldal transport AS i 15 år.

– Det var et naturlig tidspunkt å gå inn som eneeier på. Sånn er det av og til, sier Furseth.


Kapita og Suldal transports felles eiendom i Aksdal ble skilt ut og beholdt av Kapita, men leies av Suldal Transport.


Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund