Pangstart for Ølen Betong

05.03.2019
- Prosjektene utgjør en betydelig oppdragsmengde for flere av våre avdelinger, både innen elementproduksjon og ferdigbetong, sier daglig leder Lars Norekvål
Ølen Betong har sikret seg kontrakter verdt mer enn 200 millioner kroner så langt i 2019
- Vi var forberedt på at 2019 kom til å bli et mellomår, men dette er et godt tegn på at det er bevegelse i markedet og mye aktivitet både innen samferdsel og bygg, sier daglig leder i Ølen Betong, Lars Norekvål.

I løpet av våren begynner leveransene fra flere av Ølen Betongs anlegg til en rekke store prosjekter i Sør-Norge, som omfatter alt fra nytt sykehusbygg, til større bane- og veiutbygginger.

- Prosjektene utgjør en betydelig oppdragsmengde for flere av våre avdelinger, både innen elementproduksjon og ferdigbetong, sier Norekvål.

Sykehus og kraftverk

Blant annet skal det leveres ferdigbetong til flere store nybygg på Haugalandet, og leveransene vil gå fra Ølen Betongs anlegg på Gismarvik, i Suldal og Ølen:

Totalt 8500 kubikkmeter betong skal leveres til Veidekke og byggingen av nye Haugesund sjukehus, Åkra idrettshall og nye Ølen vidaregåande skule.

Samtidig skal det produseres 8000 kubikk til utbyggingen av nye Løkjelsvatn kraftverk i Etne for entreprenør YIT Infra Norge.

Nylig startet også leveransene av totalt 2000 kubikk til SR Entreprenør som bygger ny koblingsstasjon i Sauda.

Elementer til bane og vei

Også flere større vei- og baneprosjekter står på ordrelisten dette året:

I Bergen skal Ølen Betong sørge for 45.000 kubikkmeter ferdigbetong til utbyggingen av Bybanen hvor Marti Tunnel AG er entreprenør.

Samtidig ruster elementfabrikkene i Sveio og Sandeid seg for omfattende leveranser til vei og bane i året som kommer:

I løpet av februar starter avdelingen i Sandeid produksjonen av L-elementer til AF Gruppen som er entreprenør på utbyggingen av Follobanen.

 

I Sveio skal det produseres 100.000 kvadratmeter tunnelelementer til Nye Veiers utbygging av E39 mellom Kristiansand og Mandal. I tillegg skal også Ribe Betong, et av de deleide selskapene i Ølen Betong AS, levere totalt 150.000 kubikkmeter betong til den nye E39-strekningen. Dette er Ribe Betongs største kontrakt til dags dato. Nye Veier er byggherre, og AF Gruppen er entreprenør på prosjektet.

- Vi er godt fornøyd med at AF Gruppen igjen har vist oss tillit på et viktig samferdselsprosjekt. Leveransen av tunnelelementer til E39 Kristiansand – Mandal passer godt med vår produksjonskapasitet. Og vi ser positivt på markedet fremover, spesielt innenfor samferdsel, sier Norekvål.

 
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

Haubo
SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Tveit
Hatteland