Personlig trener med råd til næringslivet

08.04.2020
Personlig trener på Haugesund Aerobic og Treningssenter, Heidi Anfinsen i en av treningsvideoene på Youtube.
-Hadde jeg ikke vært i fysisk god form i denne tida, så hadde jeg taklet dette mye dårligere.
Det norske samfunnet er i stor endring som følge av spredningen av koronaviruset.

Nesten en halv million er arbeidsledige. De som har jobb sitter i stor grad på hjemmekontor, og mange bedrifter merker omsetningsvikt. I tillegg er det fremdeles usikkerhet tilknyttet hvordan fremtiden vil se ut.

En av bedriftene som har sett seg nødt til å permittere ansatte er Haugesund Aerobic og Treningssenter. Som mange andre bedrifter på haugalandet bretter de opp ermene og tilpasser seg situasjonen. Når treningssenteret er stengt publiserer de videoer på Youtube og Facebook som et alternativ til gruppetimer. Responsen er merkbar.

-Vi har mellom 2000 og 5000 seere på live-sendingene våre, sier personlig trener og innehaver av Haugesund Aerobic og Treningssenter, Heidi Anfinsen.

Bearbeid motgang med trening


Anfinsen mener det er desto mer viktig å trene i tøffe perioder. Hun er tydelig på at trening gjør deg i bedre stand til å håndtere motgang, enten på jobb eller privat. Hun deler en av erfaringene sine.

-Min mor havnet i en ulykke som hun døde av noen år etterpå. Samtidig var min far syk med Alzheimers. Han døde av denne grusomme sykdommen. I denne perioden bodde begge på sykehjem og det var tøffe tak, sier hun.

Anfinsen bearbeidet denne perioden med trening.

-Hadde jeg ikke vært i fysisk god form i denne tida, så hadde jeg taklet dette mye dårligere. Trening er så mye mer enn bare trening. Det skaper samhold, glede og mestring, sier hun.

Strukturer arbeidsdagene og sett deg små mål.


I følge Anfinsen er det viktig å strukturere arbeidsdagene så godt det lar seg gjøre når du har hjemmekontor.

-Kle på deg og stell deg som om du skal på kontoret på jobben din. Ha det ryddig og fint rundt deg, gjerne friske blomster og levende lys. I tillegg er det viktig at du spiser næringsrik god mat og drikker masse vann. Husk og legg inn 5-10 minutters pauser hvor du strekker og mobiliserer på deg. Gjerne noen enkle styrkeøvelser som gjør deg varm og kom deg ut i frisk luft så ofte du kan, sier hun.

For de som slite med å komme i gang med trening har Anfinsen noen råd.

-Sett deg små mål. Benytt deg av treningsapper, og få råd gjennom de. Det er mange gode tips der ute nå. Gåturer kan bli lett jogg. Forleng turene og øk tempo etter hvert som formen kommer. Gjerne fin en motbakke eller trapper hvor du får kjørt opp pulsen, sier hun.

-Det trenger ikke å ta så lang tid. Korte effektive økter helt ned til 10-15 min kan være like effektive som lange gåturer med lav intensitet. Ta med familien din , og gjør det som en lek og at det er gøy, sier hun.

Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund