Samtaler om gass og klima

23.01.2020
Dette er forsiden på boken som forteller om Statoil/Equinors historie. Den er i stor grad vår historie
Er gass en god klimaløsning? Øyo- biblioteket inviterer til aktuelle samtaler om hett tema
Haugalandet er en gassregion med anlegget på Kårstø og Gassco som dominerende aktører. I lys av de ferske bøkene om Statoil/Equinors historie "Selskapet som forandret Norge" og "Europa uten gass" inviteres haugalendinger til to samtaler om norsk gass er broen til nullutslippssamfunnet.

Det skjer onsdag 29. januar  på Haugesund folkebibliotek.

Fra Statoil til Equinor: Historien om selskapet som forandret Norge v/
Aage Storm Borchgrevink, Hogne Hongset, Einar Tho, Hilde Øvrebekk og Marius Rønnevik.

Sted: Haugesund Folkebibliotek: Kl. 20.30 – 21.30


I boken
«Giganten- Fra Statoil til Equinor» forteller forfatter Aage Storm Borchgrevink historien om selskapet som forandret Norge. I denne samtalen vil Borchgrevink samtale med tidligere informasjonssjef i Statoil Hogne Hongset om innholdet i boken. I samtalen deltar også redaktør i Haugesunds-avis Einar Tho og kommentator i Stavanger Aftenblad Hilde Øvrebekk.  Samtalen blir ledet av Marius Rønnevik.

«Europa uten gass - Er norsk gass broen til nullutslippssamfunnet? v/
Tord Hustveit, Hogne Hongset, Thor Otto Lohne og Alexander Urrang Hauge

Sted: Haugesund Folkebibliotek: Kl. 21.30 – 22.30

I norsk offentlighet hevdes det stadig at Europa vil etterspørre norsk gass frem til 2050. Tord Hustveit har reist på kryss og tvers i Europa. At Europa vil trenge norsk gass langt inn i fremtiden er en påstand som bygger på en rekke svake forutsetninger ifølge Hustveit. I denne samtalen vil Hustveit drøfte om norsk gass er broen til nullutslippssamfunnet sammen med tidligere informasjonssjef i Statoil Hogne Hongset og tidligere direktør for kommersiell utvikling i Gassco Thor Otto Lohne. Samtalen blir ledet av journalist Alexander Urrang Hauge

Arrangementene er en del av #Klimafestivalen § 112 Haugalandet, sier Alf Aronsen.

Han representerer Øyobiblioteket som sammen med seks andre organisasjoner står bak Klimafestival § 112 Haugalandet. Festivalen går over tre dager: Mandag 27. januar, onsdag 29. januar og lørdag 1. februar. Naturvernforbundet, Fremtiden i våre hender, Forandringshuset, Besteforeldrenes Klimaaksjon, World Saving Hustle og Miljøagentene Haugalandet står sammen om festivalen.


– Dette er andre gang vi har denne festivalen. Jeg vil hevde det er den viktigste festivalen i vårt distrikt i år. Denne gang er vi mer strukturerte. Vi samarbeider, og sammen står vi sterkere, forteller Ståle Pedersen i Besteforeldrenes Klimaaksjon.

Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

Haubo
SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Tveit
Hatteland