Sea Cargo starter ny rute til Sverige og Polen

28.12.2020
-Næringslivet vil få en ny, effektiv og bærekraftig transportløsning til og fra viktige markeder, sier daglig leder, Eivind Bergland.
Fra og med første uken i januar starter Sea Cargo nye shipping-ruter til Gøteborg i Sverige og Swinoujscie i Polen.

-Dette er en løsning som man tidligere ikke har hatt langs kysten av Norge, og som vil gi industrien på Vestlandet flere muligheter innenfor transport og logistikk, sier General Manager for Sea-Cargo Agencies Stavanger AS, Eivind Bergland.

-Gøteborg er en svært viktig oversjøisk, internasjonal havn, som videre gir mange muligheter. Vi vil i samarbeid med store verdensomspennende rederier som har anløp i Gøteborg, sy sammen løsninger for world-wide transporter til og fra Haugalandet, sier han

I følge Bergland vil ruten til Polen også være viktig fremover.

-Polen har vokst til å bli et viktig handelspartner med bedrifter på vestlandet, sier han.

Han trekker frem flere fordeler med et utvidet rutetilbud innen sjøtransport.

-Lokalt har man her på Haugalandet i stor grad basert seg på biltransporter til og fra Sverige og Polen, men med den nye ruten vil næringslivet på Haugalandet få en ny, effektiv og bærekraftig transportløsning til og fra viktige markeder, sier han.

-Dette er en unik investering med mange ben å stå på når det gjelder volum. Vi har et industrielt volum i bunnen som gjør investeringen mulig, og vi har mottatt en overveldende respons fra markedet. Nå ser vi frem til å koble oss til havnen i Gøteborgs rutenett og komme i gang med trafikk, sier Bergland videre.

Skipet vil ankomme Husøy fast hver søndag, og anløpe Gøteborg torsdager og Swinoujscie fredager. Det vil være mulig å sende last med skipet både som traller, containere, prosjektlast og som stykkgods. I Polen er det Eidesvik-eide Euro Terminal som driver terminalen Sea Cargo skal anløpe.
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund