Serit iDrift blir en del av Mimir

29.12.2020
Fra venstre Mats Tonning, Gaute Lund, Terje Røssland Nes, Stian Lauknes og Stig Atle Sunde.
Serit iDrift blir en del av selskapet Mimir; en offensiv samling av norske IT-selskaper med hovedtyngde langs norskekysten.
-De siste årene har vi aktivt sett etter muligheter til å bli større sammen med andre. Denne sammenstillingen er et naturlig steg for oss og gjør oss bedre rustet til å møte kundens behov, sier Stian Lauknes, daglig leder i Serit iDrift.

 - Serit iDrift sin spisskompetanse på IT-drift og systemutvikling blir et viktig tilskudd til Mimir, sier Lars Ivar Simonsen, konsernsjef i Mimir.

Mimir er i sterk vekst både organisk og gjennom oppkjøp. Selskapet er støttet av en solid og ambisiøs hovedeier i Equip. Forventet omsetning i 2020 er over 400 millioner kroner.

-Verden blir mer og mer kompleks. Det gjør også teknologien. Derfor fører dette oppkjøpet til at vi kan gi kundene våre enda bedre tjenester. Det er også viktig for oss at vi kommer tidlig inn i prosessen nå når Mimir bygger en ny nasjonal It-aktør.

-Vi går ikke inn i Mimir fordi vi må, men fordi vi vil. Det er tilfredsstillende å se at planene og prognosene vi la for flere år siden blir en realitet, sier Lauknes.

Serit iDrift har satset sterkt på automatisering og utvikling av nye tjenester.
- Den siste tiden har vi også satt søkelyset på sikkerhet. Cybersikkerhet blir viktigere og viktigere, også i SMB-markedet.Som en del av Mimir så får vi nå tilgang på spisskompetanse og et utvidet tjenestespekter. Valget på Mimir var langt fra tilfeldig. Vi ønsket oss en aktør som både hadde slagkraft og som hadde konkrete planer for videre vekst i Norge, sier Lauknes.

Mimir er svært opptatt av å bevare den lokale forankringen, selskapskulturen og ansatte i selskapet. Alle aktive aksjeeiere kjøper seg inn i Mimir og Serit iDrift vil derfor fortsette som før. Serit iDrift har sju lokasjoner fordelt på Haugesund, Husnes, Stord, Bømlo, Os, Forsand og Bergen, med til sammen 36 ansatte.

-Vi har alltid vært nært våre kunder. Det skal vi fortsette med. En av årsakene til at Mimir ser på Serit iDrift som svært attraktive er nettopp det: Vår sterke posisjon i en region med et spennende næringsliv.

- Serit iDrift skal fortsette å levere pålitelige og forutsigbare IT-løsninger for våre kunder. Vi lever derimot i en tid og i en bransje som hele tiden endrer seg. Vi må tilpasse oss markedet og den teknologiske utviklingen. Det handler om å ligge i forkant og være innovative. Vi kommer helt sikkert til å ansette flere folk i ulike roller for å vokse videre, avslutter Lauknes.
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund