Skal ha hånd om dette anlegget

01.07.2020
Slik ser settefiskanlegget Ænes Inkubator, som Norconsult skal prosjektere, ut (Illustrasjon: Norconsult)
Norconsult og Veidekke går hånd i hånd i fiskeriprosjekt i Kvinnherad
Norconsult skal levere prosjekteringstjenester innen arkitektur, byggeteknikk og bygningsfysikk til et nytt stort settefiskanlegg i Hardanger. Det er Veidekke som er totalentreprenør på prosjektet. De tre oppdrettsselskapene Eide Fjordbruk, Lingalaks og Tombre Fiskeoppdrett har gått sammen om å bygge et nytt settefiskanlegg på Ænes ved Hardangerfjorden i Kvinnherad kommune.

Anlegget, som har fått navnet Ænes Inkubator, har konsesjon på årlig å kunne produsere 3.000 tonn, eller 20 millioner laksesmolt med størrelse opp til én kilo. Dette gjør eierne selvforsynt med settefisk. Veidekke er totalentreprenør for bygningsmessige arbeider, mens AKVA group Land Based Norway AS (tidligere Aquatec Solutions) har ansvaret for prosjektering og bygging av prosessanlegget.

Norconsult har inngått avtale med Prosjektil AS, en underleverandør til Veidekke, for prosjektering av fagene arkitektur (ARK), byggeteknikk (RIB) og bygningsfysikk (RIBfy).

– Vi er svært fornøyde med at Prosjektil og Veidekke nok en gang har valgt Norconsult som samarbeidspartner for et stort settefiskanlegg, sier Egil Larsen, markedskontakt for akvakultur i Region Vest i en pressemelding.Egil Larsen (bildet) var tidligere leder av Norconsults kontor i Haugesund.
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund