Smarte løsninger lønner seg

19.11.2020
-Planen er å doble staben i løpet av et år eller to, sier Kjell Inge Kjærandsen i Invento Team
Går ting etter planen skal teknologi-bedriften Invento Team doble, og kanskje triple antall ansatte i løpet av de neste par årene.

-Det har selvfølgelig vært et litt annerledes år for oss også, men vi har planer om å vokse fremover, sier daglig leder i Invento Team, Kjell Inge Kjærandsen.

Etter oppstarten i 2018 er det nå 6 ansatte i bedriften. De holder til i 3 etasje i 24/7 bygget. På nyåret skal de flytte opp noen etasjer inn i større lokaler.

-Det skal bli godt. Vi trenger større plass, sier han.

Kontorpultene flyter med tekniske komponenter og man minnes om «Petter-smart» fra Donald bladene.

Bridging The Gap


Kjærandsen beskriver bedriften som linken mellom å ha en ide og faktisk gjennomføre den.

-Vi er spesialister på sensorteknologi og mekaniske løsninger. Styrken vår er at vi har god samlet erfaring på dette området, sier han.

I dag løser de problemer innen oppdrett, fornybar energi, robotteknologi og subsea for flere lokale bedrifter.

-Foreløpig gjør vi mye oppdrag for eksterne kunder, men vi har allerede lansert flere egne produkter, som blant annet Subsea kameraer og dataoverføringssystemer. Målet er å kunne leve av egenutviklet teknologi, sier Kjærandsen og drar frem noe fra skuffen.

 

 

[caption id="attachment_183585" align="aligncenter" width="580"] Invento Team spesialiserer seg på å designe slike komponenter.[/caption]

 

-Vi designer slike komponenter til for eksempel undervannskamera, sensorer og andre overvåkningssystemer, forklarer han.
Bedriften sikter seg inn mot den maritime bransjen. Her ønsker de å hjelpe bedrifter gjennom det grønne skiftet. Kjærandsen drar frem fornybar energi og opprett som eksempler på industrier som kan dra nytte av teknologien deres.
-Vi leverer smarte løsninger som vil hjelpe med overvåkning både under vann og over vann. Slik monitorering kan bidra til å redusere ressursforbruket, forklarer han.
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund