Suksess for Yrkesmessen

16.01.2020
Ronny Sætre fra Haugaland Skole og Arbeidsliv kan puste lettet ut etter nok en vellykket messe i Steinsvik Arena.
Vi møtte en glad og lettet messeansvarlig, Ronny Sætre fra Haugaland Skole og Arbeidsliv like etter at årets yrkesmesse var i Steinsvik Arena var i ferd med å avsluttes onsdag. Tallene er allerede er klare: Over 2200 elever besøkte messen, i alt 60 utstillere viste frem sine bedrifter, og over 1500 foresatte og elever deltok på arrangementet tirsdag kveld

-Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger både fra elever, lærere, utstillere og de forsatte, så dette er svært gledelig, sier Sætre. Det er 8. gangen Yrkesmessen arrangeres i Steinsvik Arena, Hensikten med messen er i følge Sætre at elever og foresatte skal få vite mer om næringslivet i regionen, og bli oppdatert på hvilke behov bedriftene i regionen har med tanke på kompetanse.

På arrangementet tirsdag kveld var det den profilerte sykepleieren "Helsesista" , eller Tale Maria Krohn Engvik som var det store trekkplasteret. Hun har markert seg sterkt de siste årene via Snapchat, der hun gir råd om helsespørsmål til ungdom. - Vi hadde også besøk av Engvik i fjor, og responsen fra publikum var så overveldende at vi bestemte oss for å invitere henne tilbake, sier Sætre. Foredraget til Engvik handlet om psykisk helse, og dette med å våge å være seg selv; et mer aktuelt emne enn noengang i følge Sætre.

Les også: Spennende læreplass

Bilde under. Ronny Sære i Haugaland Skole og Arbeidsliv Fakta om HSA?

Kommunene Bokn, Haugesund, Karmøy, Sveio, Tysvær, Utsira, Vindafjord og Etne er eiere. HSA skal koordinere ungdomsskolenes samarbeid med lokalt næringsliv og videregående opplæring og være en viktig bidragsyter til helhetstenkning i forhold til skolefaget utdanningsvalg. Hovedmålet er å styrke ungdommens bevissthet omkring fremtidig utdannings- og yrkesvalg.
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund