Vi henger kraftig etter..

06.02.2020
Nysgjerrige ansatte fra ulike haugalandsbedrifter fikk se robotteknologi på nært hold under arrangementet på Karmøy.
Trodde du vi lå langt framme i automatisering? Glem det- vi er milevis etter..
Fullt hus med nysgjerrige haugalendinger som ville lære og teste ut moderne robotteknologi på Rogaland Ressurssenter torsdag. Men de fikk et skudd før baugen: Norge sakker akterut i bruk av robotteknologi.

-Vi er dårligst i Norden, ligger langt etter østeuropeiske land -og det blir ikke bedre! sa foredragsholder Svein Inge Ringstad fra Mecatronics Innovation Lab på arrangementet som Ressursenteret og Næringsforeningen sto bak.

-Målt i industrielle roboter per 10.000 innbyggere har Singapore 831 og Danmark 240. I Norge er tallet 56. Og avstanden øker, sa og hevdet at kultur og manglende kunnskap er hovedårsaken.

 

Statistikken gjorde deltakerne betenkt, men de gjøv løs med krum hals da det var tid for å teste ut robotteknologi i praksis. En rekke stasjoner var etablert i møtelokalet og her fikk de som ville, anledning til å se hvordan man programmerer en robot og hvordan den oppfører seg på signaler.

Og en god del av deltakerne gav uttrykk for at de ville investere i robotteknolotgi for å forbedre produksjonsprosessen,

Så kanskje var dette arrangementet en nødvendig påminnelse om hvilke muligheter robotteknologien virkelig gir for bedriftene…

Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund