-Nå må vi begynne å jobbe!

11.08.2021
Lokal havvind-profil med klar tale til næringslivsledere og politikere
 
CEO i det lokale havvind-selskapet Deep Wind Offshore, Knut Vassbotn, utløste stor applaus da han på entusiastisk vis oppfordret næringslivsledere og politikere til å ta steg for å fremskyve elektrifiseringen av Norge.

-Vi får ikke en «slam dunk» som olja en gang til. Nå må vi begynne å faktisk jobbe, lød budskapet i innlegget på Energirike-konferansen.

Jobbingen han sikter til er tilknyttet bærekraftig omstilling og avkarbonisering. Havvind refereres ofte til som en av løsningene på klimakrisen, men for å lykkes oppfordrer Vassbotn næringsliv og politikere til å ikke legge alle kurvene i en kurv.

-Vi må satse på flere industrier. Det holder ikke å bare stikke et sugerør ned i bakken lengre, sier han.

I tillegg oppfordrer han til å bygge et solid hjemmemarked for havvind.

-Hvis du ikke blir god i Norge vil du ikke få til en tung satsing utenlands, sier han.

Da må det ifølge Vassbotn være forpliktelser. Han etterlyser konkrete mål fra politikerne.

-Du må ha en ambisjon og sørge for at det blir gjennomført. Da trenger vi konkrete mål som vi kan begynne å jobbe mot, sier han.

Som hovedpunkter dro Vassbotn frem at havvind-næringen trenger en felles forståelse av fremdrift. I tillegg trengs det smidigere prosesser, verdiskapning i Norge, balanserte tildelingskriterier for området Sørlige Nordsjø II og nordsjøsamarbeid.

Deep Wind Offshore har samlet tunge lokale krefter bak satsingen. På eiersiden er Haugaland Kraft, Sunnhordaland Kraftlag og Knutsen rederiet. Fremover retter selskapet blikket mot etableringen av en havvindpark på Utsira-Nord.

-Sammen med en partner skal vi vinne et prosjekt der, sier Vassbotn bestemt.
Energi
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund