- Vi er kommet opp i fart

06.09.2023
Kommersiell leder Pål Visnes (t.v.) sammen med assisterende lufthavnsjef Deanne Kvammen  og flyplassjef Tore Lillenes. (Arkivfoto)
– Trafikktallene i sommer viser at vi er kommet opp i fart, sier kommersiell leder i Lufthavnutvikling as, Pål Visnes.
 
Mens flere av flyplassene på Vestlandet sliter med å få pluss i flytrafikken i forhold til «normalåret» 2019, kan flyplassen på Helganes vise til plusstall i hele sommer. Både juni, juli og august viser pen økning i forhold til samme periode i 2019 (før pandemien), og trafikken har stabilisert seg rundt 55-60.000 passasjerer per måned.

-Vi merker at det er høy aktivitet på Aibel og Aker. Både fra Polen og Romania merker vi et jevnt sig av arbeidstakere. Særlig Gdansk-ruta går godt. Dette er en viktig og stabiliserende passasjergruppe, og framtidsutsiktene for de store bedriftene i regionen gir håp om at dette vil fortsette, sier Visnes.

Han peker også på at det er god flyt til flyplassen via Oslo og København. Det som kan endre bildet de neste månedene er hvordan folk flest håndterer utviklingen i privatøkonomien.   

- Vi må nok forberede oss på at økte renter og stigende priser kan få konsekvenser for reiselysten, sier Visnes.


- Høy aktivitet ved Aibel og Aker bidrar til gode trafikktall på flyplassen på Helganes, sier Pål Visnes i Lufthavnutvikling as.

 
Jobb & næring
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund