- Vi tar ett år til i Haugesund - minst!

09.09.2021
Frode Sandven alias Captain Frodo har hatt en aktiv og kreativ koronapause, og han og familien har bestemt seg for å ta minst ett år til i Haugesund.
Nå har Frode og familien bestemt seg for å ta ett år til i Haugesund.
Produsert av 

Kreativiteten har blomstret for Captain Frodo i koronapausen. I sommer har han jobbet på sirkuset i Kardemomme By i Dyreparken i Kristiansand. Absolutt ingen dårlig erstatning for showene han forlot i Las Vegas. Nå har Frode og familien bestemt seg for å ta ett år til i Haugesund.

Det har gått nesten 14 måneder siden Frode Sandven (45) alias Captain Frodo byttet ut Las Vegas med Haugesund.

Halvannet år siden han nærmest over natten fikk den brutale beskjeden om at han var oppsagt fra showet han jobbet på grunn av koronapandemien. Når jobben forsvant, mistet han også arbeidsvisumet. Og familien på tre bestemte seg for å flytte til Haugesund.

- Det utrolige var at far min egentlig var på vei til oss i USA. Blant annet for å feire bursdagen min. Denne reisen ble avlyst i siste liten og istedenfor var det vi som flyttet hjem bare noen måneder senere, forteller Frode.

Ikke lenge etter var de alle innlosjert i farens bolig på Gard i
Haugesund.

- Vi kom hjem til Haugesund nærmest som noen økonomiske flyktninger. Men vi var heldige som kom hjem til familie, venner og en kultur vi kjenner. Det å allerede ha et nettverk, viste seg å være gull verdt . Det gjorde at vi alle tre kom fort i gang med både jobb og skole. Vi kan se tilbake på tid som helt klart har vært annerledes, men også svært begivenhetsrik og utviklende for oss alle, sier han.

Som sønn av Finn Sandven, tryllekunstneren ”Den store Santini” er Captain Frodo arvelig belastet. Så ikke mange var så overrasket da Captain Frodo startet egne trylleshow da han var i tenårene og senere levde som gatekunstner i København. Deretter reiste han rundt med sirkus og gummimann- show i hele Europa. 24 år på veien ble det. Han har opptrådt på de aller største scenene i hele verden - deriblant operahuset i Sydney og, Royal Festival Hall i London. Han jobbet også mange år i Australia der han møtte kona si. De siste årene var han tilknyttet Cosmopolitian Casino i Las Vegas der han holdt 5 gummimann-show i uka.
 

Show i Kristiansand


Frode Sandven kommer til intervjuavtalen ikledd blå dress, tversoversløyfe og hatt. Direkte fra en forestilling på Norheim skole som hyret inn Captain Frodo for å feire at de gikk over fra rød til grønn sone i forhold til smittevernvedtektene.

- Jeg har hatt noen få slike oppdrag her på Haugalandet det siste årene. Hadde også et familieshow på Slaktehuset i Haugesund tidligere i år. Det er utrolig kjekt at lokale arrangører booker meg, og at jeg får gjøre det jeg elsker mest av alt - å underholde små og store, sier Captain Frodo.

Overgangen fra Las Vegas til Norheim skole er stor, men respekten for publikummet den samme. Barn kan være krevende tilskuere og Captain Frodo gir som vanlig alt i møte med publikummet sitt. Senere samme dag reiste han til Dyreparken i Kristiansand der han var hyret inn for å jobbe på Jespers sirkus i Kardemomme by. Du vet han Jesper som startet sirkus etter at han var ferdig å sone fengselsdommen han fikk for å blant annet ha røvet Tante Sofie og herjet i byen i lang tid sammen med Kasper og Jonatan.

- Jeg elsker å være en del av Torbjørn Egners verden og har hatt en fantastisk sommer i Dyreparken. Jeg føler at jeg har fått spilt på hele mitt potensiale og en ekstra bonus har vært å ha familien min rundt meg, sier han.
 

Godt liv i Haugesund


Frode har det siste året jobbet på Steinerskolen i Haugesund der også datteren Saskia (9) går. En skole Frode kjenner godt fra sin egen skolegang. Hans australske kone Miranda har fått jobb på Festiviteten. Hverdagene i sildabyen er blitt gode for familien på tre. De bor fremdeles hjemme i generasjonsboligen til faren på Gard i Haugesund. De har oppdaget mulighetene livet på Haugalandet gir dem. De korte avstandene til alt. Kontakten med Frodes familie og vennene. Alle folkene som har tatt imot dem med åpne armer. Frode har hatt tid til å fokusere på hva som virkelig betyr noe

- 46 grader i Las Vegas er ikke alltid å foretrekke. 16 grader og nordavind kan også være fint. Det er deilig å sykle fra jobben og fremdeles ha energi til kreative prosjekter når en kommer hjem. Jeg har sammenlignet jobben på Steinerskolen med det å stå på scenen. Tilbakemeldingene fra publikum (elevene) har helt klart vært at de foretrekker at det er Captain Frodo som står der. Han streite Frode som passer på og holder orden i rekkene, er ikke så spennende, smiler han.
 

Mer kreativ


Captain Frodo har vært mer kreativ enn på mange år. Det å ikke ha 5 faste show hver eneste uke, har gitt han et friere mkreativt armslag. Så langt har det blitt podkast, bokmanus og nye showstunt er under utvikling. I podkasten «The way of the showman» reflekterer han om det å være artist, om kunst, om å være showman i denne spesielle tiden. og han tar med lytterne på en reise i verden. 21 episoder har det blitt. Først på 30–40 minutter. Etter hvert en time med filosofiske betraktninger og crazykomikk. Han har også flere eventjobber på gang - blant annet sammen med sin “gamle” kompis Helge Toft. Duoen er blant annet godt i god gang å planlegge en jubileumsfest for Gassco.

- Nå ser vi frem til høsten og hverdagene i Haugesund igjen. Det har fungert så godt for oss alle å bo i Haugesund, at vi nå har bestemt oss for å ta ett år til her. For oss er det å regne som langtidsplanlegging, og vi er sikker på at vi har en spennende år foran oss!
Jobb & næring
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund