9 av 10 sparer strøm

18.01.2023
Butikk og markedssjef i Rørlegger Geir Sirnes, Morten Sollesnes, får mange henvendelser fra kunder som ønsker å skifte varmtvannsberederen.
Men Rørlegger Geir Sirnes opplever at noen kunder går på en varmtvann-smell
De høye strømprisene har ført til at 9 av 10 sparer på strømmen. Det viser en ny undersøkelse fra opinion. Dette økte fokuset på strømsparing merker butikk og markedssjef i Rørlegger Geir Sirnes, Morten Sollesnes.
-Mange velger å skifte ut varmtvannsberederen, sier han.

Han forklarer at det er mye strøm å spare ved å skifte ut en gammel varmtvannsbereder. Dagens beredere har eksempelvis innebygd logikk for å kun varme vannet når strømmen er billig. I tillegg er de bedre isolert.

-Jeg hadde en kunde som pleide å varme og tørke klær på varmtvannsberederen. Det sier seg selv at du sparer en del strøm på å skifte ut den, sier han.

-Det finnes billigere måter å tørke klær på, smiler Sollesnes.
 

Skrur av lysene


Også rørleggeren har satt i gang strømsparende tiltak. Selv om de allerede er relativt energieffektive ble strømregningene høye i 2022.

-Vi har vannbåren varme i gulvene i butikken. Allikevel gikk strømregningen fra 9 000 til 50 000 i august i fjor, sier han.

I håp om lavere strømkostnader har de nå investert i LED-belysning og nytt ventilasjonsanlegg. I tillegg har de valgt å skru av lysene i butikken på kveldstid.
 

-Folk må ha varmt vann


For Rørlegger Geir Sirnes har starten av året vært bedre enn avslutningen av fjoråret.

-Fra midten av desember var det rolig. Mange prosjekter var ferdigstilt. I tillegg hadde folk dårligere råd og prioriterte annerledes i desember, sier han.

Selv om nordmenn har mindre penger å rutle med fremover er han ikke bekymret.

-Folk må jo ha for eksempel varmt vann, forklarer han.
Energi
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund