De vant Kulturprisen 2021!

23.10.2021
Festivalsjef Steinar Liadal og styreleder Henry Røthing i Den Festivalen i Vangen, her avbildet foran fjorårets vinner av kulturprisen - Haugesund Folkebibliotek.
Prisvinner Den Festivalen i Vangen får kr. 50.000 av Haugesund Sparebank
Haugesund Sparebank har i en årrekke delt ut kulturpris til enkeltpersoner, grupper eller organisasjoner som har gjort seg fortjent til det gjennom sitt virke innenfor kulturlivet på Haugalandet, eller som oppmuntring til unge utøvere. Årets pris er nå avklart, skriver banken i en pressemelding, og den går til Den Festivalen i Vangen. 

Begrunnelsen er som følger:
Haugesund Sparebank ønsker å gi årets pris til en aktør, som bidrar til å gjøre Haugesund levende med sine kulturopplevelser. Den Festivalen i Vangen byr på et mangfold av kulturelle opplevelser, og favner interesse hos både barn og voksne - med sin unike form. Festivalen har utviklet seg til å bli et av sommerens kulturelle og sosiale høydepunkt på Haugalandet, og som med sine kulisser klarer å sette både små og store i skikkelig sommerstemning. Her står lokale aktører sammen, og fremstår som et strålende eksempel på viktigheten av et godt lokalt samarbeid. Aktøren er også en viktig arena for enkeltpersoner som finner sin plass i et større fellesskap. Det legges ned mye hardt arbeid og utallige timer med dugnad. Det er ikke alltid lett å se, og det når verken rampelyset eller overskriftene. Men bredden i tilbudet, og det enorme engasjementet er mye takket være de uunnværlige frivillige. Vi er meget imponert og ønsker med denne prisen å støtte opp om dette strålende arbeidet, der Haraldsvang forblir et sosialt treffsted og en scene for stadig nye kulturopplevelser.

Tidligere vinnere er:
2020: Haugesund Folkebibliotek
2019: Helge Toft
2018: Linn Isabel Eielsen
2017: Mathias Susaas Halvorsen
2016: Haugaland Kunstverk
2015: Pål Jackmann
2014: Kammerkoret Bocca
2013: Haugesund Barne & Ungdomsteater, Brosteinsteateret/Boals Forumteater for Ungdom og Haugesundscenen
2012: Berge Ohm
2011: Kompani Haugesund
2010: Elsa Aanensen (Scenekraft)
2009: Christina Bjordal og Rikke Westerlund Lie
2008: Harald Levang
Kultur
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund