Deep Wind Offshore inngår partnerskap i Sør Korea

30.06.2022
President & CEO i EWP, Moon Kim (til venstre) og CEO i Deep Wind Offshore, Knut Vassbotn.
Skal samarbeide om utbygging av 4GW havvind
Deep Wind Offshore har signert en avtale med East West Power om å samarbeide om prosjekter på til sammen mer enn 4GW havvind i Sør-Korea. Det skriver selskapet i en pressemelding.
 
-Den norske havvindutvikleren Deep Wind Offshore (DWO) har signert en intensjonsavtale (MoU) med East West Power (EWP), et av Koreas statseide kraftselskaper. EWP står for tiden for 11,2 GW av alle kraftproduksjonsanlegg i Sør-Korea. Deep Wind Offshore og EWP vil samarbeide om fire prosjekter på til sammen mer enn 4GW flytende og bunnfast havvind i Sør-Korea, står det i pressemeldingen.
 
– Vi er ekstremt glade for å samarbeide med EWP om disse prosjektene. De komplementære evnene til våre selskaper skaper et solid grunnlag for å lykkes med å utvikle prosjektene til fordel for energiomstillingen i Sør-Korea og gi muligheter for den nasjonale forsyningskjeden og lokalsamfunnene, sier Knut Vassbotn, administrerende direktør i Deep Wind Offshore.

– Å delta i havvindsatsingen er den globale trenden og helt essensielt for bærekraftig vekst av East Wind Power. Sør-Korea har god infrastruktur for å støtte ulike havvindprosjekt, blant annet gjennom lang erfaring fra skipsbygging og stålindustri, og denne enestående teknologien vil gjøre prosjektet mer stabilt og gjennomførbart. Sammen med Deep Wind Offshore vil vi fremme nasjonal vekst i havvindnæringen, og legge til rette for en vinn-vinn-utvikling med lokalsamfunnene, sier Young-Moon Kim, administrerende direktør i East Wind Power.

Deep Wind Offshore er en utvikler og eier av havvindprosjekter globalt. Selskapet har kontorer på tre ulike steder i Sør-Korea, som utelukkende er fokusert på havvindutvikling.

Selskapet støttes av sterke industrielle eiere, inkludert Knutsen OAS som har vært til stede i Korea siden 2004. I løpet av de siste tre tiårene har Knutsen OAS vært en stor kunde til de koreanske verftene, og har for tiden 21 skip under bygging i Korea.
 
Energi
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund