Deep Wind Offshore sikrer eksklusivitet i Sør-Korea

10.10.2022
Fra venstre: Choi Jiye (Seatech), Gang Yongsoo (Seatech), Jang Pilsoon (CEO, Seatech), Hans Petter Øvrevik (CCO, DWO), HK Song (DWO) og SB Jeon (DWO)
Deep Wind Offshore har sikret seg eksklusivitet på et omfattende vindprosjekt i Sør-Korea
Deep Wind Offshore har inngått en avtale med sør-koreanske Seatech Ltd. om levering av to flytende vindmålersystemer, såkalt LIDAR (Light Detection and Ranging). Det kommer frem i en pressemelding.

Vindmålerne skal installeres på områder som nylig er tildelt Deep Wind Offshore, og sikrer selskapet eksklusivitet til prosjektutvikling.

– Avtalen med Seatech er av stor betydning for Deep Wind Offshores posisjon i Sør-Korea. Den støtter også strategien vår, om å tilføre samfunnet ny ren energi og samtidig bane vei for lokale verdikjeder, sier Knut Vassbotn, CEO i Deep Wind Offshore.

Den første av de to flytende vindmålerne skal settes ut på prosjektområdet langs sørkysten av Korea i løpet av fjerde kvartal. Etter minst ett år med målinger, vil Deep Wind Offshore søke kraftlisens og fortsette mot utbyggingstillatelser og investeringsbeslutning for prosjektet.
 

På kartet


Deep Wind Offshore har etablert fire kontorer i Sør-Korea, som utelukkende fokuserer på utvikling av havvind.

Selskapet er støttet av solide industrielle eiere, inkludert Knutsen OAS – som har vært aktive i Korea siden 2004. Knutsen OAS er en stor kunde av koreanske verft, og har for tiden 27 fartøy under bygging i Sør-Korea.

– Sør-Korea har en verdensledende leverandørindustri, blant annet innen skipsbygging, og et bredt spekter av selskaper som Seatech i vekst. Deep Wind Offshore er fornøyd med å inngå partnerskap både med etablerte og fremvoksende selskaper, og med å bidra til verdiskaping fra prosjekter i Sør-Korea. Denne avtalen setter oss virkelig på kartet, sier Knut Vassbotn i Deep Wind Offshore.
 
Energi
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund