Det skjer på Bukkøy...

09.06.2021
Haugesund Teater er klar med ny oppsetning
Nykomponert musikk av Odin Staveland, en Vikingkonge med en egen æreskodeks - og en en god dose humor... 
Haugesund Teater er i ferd med å legge bak seg suksessforestillingen «Våken Drøm – Vamp i Teatret».  Nå er de klar med nok en fengende oppsetning. Denne gang går de i fotsporene til våre lokale vikingkonger, med ekstra fokus på en av datidens «Vikingstjerner»; Kong Halv, som styrte utfra en helt egen æreskodeks; barn og kvinner skulle behandles med den største respekt og fiender skulle en se i øynene når en drepte dem…   

Marit Synnøve Vea fra Nordvegen Historiesenter er med som historisk rådgiver, og hennes kunnskap gir nytt liv til en nåtidens mer ukjente vikingkonger.   

Vikinger med humor!  
-Vi gleder oss til å invitere publikum inn i Naustet på Bukkøy. Her blir Halvs Saga fortalt i ekte vikingånd, med nykomponert musikk av Odin Staveland. Og med en solid dose humor. Vi er rimelig sikre på at vikingene hadde humor, fastslår Siv Hafstad Grinde, kommunikasjonsansvarlig i Haugesund Teater. 

Hva vet vi egentlig?
-Haugalandet er kjent for sin tilknytning til store vikingkonger, og lokal turistnæring bruker tilknytningen for alt det er verdt. Vi er "The Homeland of the Viking Kings"! Men hva vet vi egentlig om kongene som hadde et så stort grep om sin samtid at de fikk hele sagaer diktet om seg? Og er det viktig å vite det? Vi mener det – og ser fram til å gjøre denne spennende historien kjent for Haugalandet, sier Grinde, og legger til: -Forestillingen er satt opp fra 24.-27. juni, så her gjelder det å sikre seg billett!  

Prosjektet er initiert av Lars Henrik Aarnes, kjent fra musikalene Les Miserables og the Sound of Music på Folketeatret, mens manuset er utviklet av Ane Skumsvoll. 
Siv Hastad Grinde, markeds- og kommunikasjonsansvarlig i Haugesund Teater  
 
Kultur
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund