Edda Wind bestiller tre spesialbygde fartøy

31.01.2022
Tydelig signal på selskapets ambisjon 
Edda Wind bestiller tre “Commissioning Service Operation Vessels” (CSOV) i tillegg til de seks fartøyene selskapet allerede har under bygging. Alle fartøyene er spesialdesignet for serviceoperasjoner for konstruksjon og drift av havvindparker. I tillegg har selskapet opsjoner med verftene om å bygge flere fartøy.  De tre nye fartøyene forberedes for installasjon av nullutslippsteknologi på samme måte som de seks første fartøyene, basert på støtte fra Enova. 

«Å bestille enda tre spesialbygde CSOVer vil styrke Edda Wind’s ledende posisjon innen havvind ytterligere. Ved å bygge en serie av fartøyer som dette, og med den erfaringen og kunnskapen vi har fra fartøyene som nå er under bygging, kan vi få levert disse fartøyene til konkurransedyktige priser. Det forventes en betydelig vekst i havvindmarkedet de neste tiårene, og denne beslutningen er et tydelig signal på Edda Wind’s ambisjon om å være en verdensledende leverandør i dette segmentet», sier Kenneth Walland, administrerende direktør i Edda Wind. 

Fartøyene med lengde på 89,3 meter vil fungere som moderskip for havvindturbin-teknikere både under konstruksjon og for vedlikehold av havvindparker. Fartøyene vil ha komfortable lugarer og fellesarealer av høy standard med plass til opptil 97 teknikere og et mannskap på 23 om bord 

Norske leverandører står bak en høy andel av hovedsystemene ombord, noe som utgjør ca. 30 % av total leveranse ved Gondan og ca. 40 % av total leveranse ved Colombo. Fartøyene er planlagt levert under norsk flagg. 

«Hovedmålet for design har vært å bygge de mest miljøvennlige fartøyene uten at det skal gå på bekostning av operasjonell kapasitet. Skipene er designet for å redusere utslipp av klimagasser betydelig.» uttaler Walland i en pressemelding fra selskapet. 
 
Maritim
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund