Frir til næringslivet på Haugalandet

03.03.2022
Riksmonumentet skal pyntes til Rikssamlingsjubileet, og nå inviteres næringslivet til økonomisk dugnad
I år er det 1150 år siden Norge ble samlet til ett rike, og det skal selvsagt behørig markeres. Det er lagt opp til en 11 dagers jubileumsfest, med start i Haugesund 9. juni, og avslutning i Hafrsfjord 19. juni.

Haugalandskunstnerne Alf Wold og Anne-Kjersti Hermanrud er i full gang med planleggingen av en spektakulær, midlertidig kunstinstallasjon som bokstavelig talt skal få Haraldshaugen til å skinne.

– Verket er inspirert av en brosje fra vikingtiden og skal produseres i tre og/eller aluminium. Det lages med tanke på å kunne flyttes til en annen, permanent lokasjon etter jubileet, forklarer prosjektleder Trond Ole Paulsen i Rikssamlingsjubileet.

Kunstprosjektet er delfinansiert av Rogaland fylkeskommune, Rikssamlingsjubileet og Haugesund kommune, og nå fris det altså til det lokale næringslivet om å hjelpe til med å få riksmonumentet pyntet til nasjonens øyne rettes mot det i juni.

– Prosjektet har en budsjettramme på 800.000 kroner, og det offentlige har så langt lagt 210.000 kroner på bordet. Bidrag i alle størrelser er velkomne, sier Paulsen.


Kunstinstallasjonen skal få riksmonumentet vårt til å skinne under jubileet i juni.
 
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund