Statsbudsjettet kutter midler til næringslivet

02.11.2022
Men for ambisiøse bedrifter kan det være store summer å hente hos EU
I forslaget til statsbudsjett for 2022 foreslår regjeringen blant annet kutt i populære ordninger hos Innovasjon Norge som klyngeprogrammet og innovasjonspartnerskap. I tillegg blir det reduserte midler til bio-økonomiordningen fra kommunal- og moderniseringsdepartementet og en reduksjon i bedriftsrettede ordninger rettet mot distriktene.

Samtidig har potten fra EU aldri vært større…

Ifølge EU-rådgiver i Rogaland Fylkeskommune, Edel Bertine Dirdal, kan ambisiøse bedrifter dra nytte av midler fra EUs program: Horisont Europa. Totalbudsjettet er svimlende 95,5 milliarder euro.

-Her er det satt av 15,2 mrd euro spesifikt til prosjekter innen klima, energi og mobilitet. Dette er temaområder som er viktige for bedrifter på Haugalandet, sier hun.

Hun oppfordrer bedrifter som er nysgjerrige til å delta på mobiliseringsmøte 9. november på Quality Maritim.

Det er EU-nettverket Horisont Rogaland, som ledes av UiS, Stavangerregionens Europakontor og Rogaland fylkeskommune som arrangerer møter for aktører i Rogaland som ønsker å lære mer om prosjektmuligheter i en eller flere av EUs programmer.


EU-rådgiver i Rogaland fylkeskommune, Edel Bertine Dirdal.

Dirdal trekker frem tre grunner til å delta:

-For det første har du det finansielle. Du kan få store summer til å gjennomføre prosjekt. I tillegg kan du gjennom samarbeidsprosjekter med europeiske bedrifter og forskningsinstitusjoner bli synlig i det europeiske markedet. Her er det store muligheter for eksport. Det foregår også en konkurranse om å skape ny teknologi innen ulike fagfelt. Er vi ikke på ballen risikerer vi at EU finansierer løsninger som vi i Norge allerede har løsningen på, forklarer hun.

-Formålet med arrangementet er å gi innsikt i hvilke metoder en bør bruke for å bli med i prosjekter, og hvordan søknadsprosessen fungerer. I tillegg blir det en kort oppdatering på EUs prioriteter, heter det i invitasjonen.
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund